KAHRAMAN REHBERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

İstanbul Beyoğlu'nda Rus asıllı ABD'li bir aileye saldıran gaspçılara karşılık vererek turistleri koruyan Rehber İlariya Acar, Türkiye’nin yanlış tanıtılmaması gerektiğini bildirdi.

KAHRAMAN REHBERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Rehber ve şoförü tebrik eden Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Suat Tural, “Kahraman rehberimizle gurur duyuyoruz” dedi.
Türkiye’deki turist rehberlerinin dünyanın en iyi turist rehberleri olduğunu belirten Tural, bu olayın lisanslı turist rehberlerinin önemi bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Tural, Türkiye’nin her daim güvenli ve güvenilir bir turizm destinasyonu olduğunu bildirdi.
Dolmabahçe’de turistlere yönelik gerçekleşen gaspta, turist rehberi İlariya Acar ve özel minibüs şoförü olaya müdahale etti. Başarılı olamayacaklarını anlayan şüpheliler, rehber ve minibüs şoförünün elinden kurtularak yere düşen telefonlarını da geride bırakıp kaçtılar. Yaşadıkları paniği atlatan turist rehberi, polisi arayarak yardım istedi.

MİSAFİRLERİMİZİ KORUMAK İSTEDİM

Olay hakkında bilgi veren Turist Rehberi İlariya Acar, “Gaspçılar kaçmak istedi, ancak tutmaya çalıştık. Şüphelilerin kaçmaması için elimizden geleni yaptık. Burası İstanbul'un göbeği ve gündüz saati. Böyle bir olayın yaşanması çok üzücü” diye konuştu.
Rehber olarak misafirlere yardımcı olmak istediklerini belirten Acar, şunları söyledi:

“Gaspı önleme refleksi ile hareket ettim. Onları korumak istedim. Şüphelilerin elinde kesici yada yaralayıcı bir madde olabileceği hiç aklıma geldi. Aynı şey bir daha olsa hiç düşünmeden yine önlemek için uğraşırım. Çünkü ülkemiz misafirperverliliği ile tanınıyor. Biz rehberiz, Türkiye’nin yüzüyüz. Türkiye yanlış tanıtılmamalı. Misafirlerimiz bizim için çok önemli.”

LİSANSLI REHBERİN ÖNEMİ

Yaşanan olaydan dolayı üzüntülerini dile getiren TUREB Başkanı Suat Tural, saldıran gaspçılara karşılık vererek turistleri koruyan rehber ve şoförü tebrik etti. Tural, “Kahraman rehberimizle gurur duyuyoruz. Her platformda dile getirdiğim gibi bizim turist rehberlerimiz dünyanın en iyi turist rehberleridir. Türkiye olarak şimdiye kadar her daim güvenli ve güvenilir bir turizm destinasyonu olduk. Bundan sonra da böyle olmaya devam etmesi için çaba gösteren meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Lisanslı Turist Rehberinin önemi bu olayda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yerli ya da yabancı fark etmeksizin bütün misafirlerimizin lisanslı Turist Rehberleri ile gezilerini gerçekleştirmesi gerekliliğinin en önemli göstergelerinden biri de bu vukuat oldu” diye konuştu.