KALEİÇİ OLDTOWN FESTİVALİ 14-17 EKİM’DE

Festival yeniden Kaleiçi’ne geliyor

KALEİÇİ OLDTOWN FESTİVALİ 14-17 EKİM’DE

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilecek Kaleiçi OldTown Festivali’nin 14-17 Ekim tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Başkan Uysal, pandemide başlayan aşılama sürecinin festivali yeniden Kaleiçi’nde düzenlemek için adımlar atmalarına vesile olduğunu belirterek, İrlanda’dan Vietnam’a 400’ün üzerinde kentte Kaleiçi ve festival tanıtım çalışmalara başladıklarını aktardı.
Dar sokaklarında yürüyüşlerin keşfetme duygusunu tetiklediği, farklı rotalarda Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlıya uzanan bir tarihin izinin sürüldüğü, kentin geleneksel mimariyle dünya mutfağının en sıra dışı örneklerinin bir araya geldiği Kaleiçi’nde, festival heyecanı yeniden başlıyor.
Geçen yıl, covid-19 pandemisi dolayısıyla Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde online gerçekleştirilen festival, bu yıl yeniden Kaleiçi’nin sokaklarına, meydanlarına dönüyor. Başkan Uysal, başlayan aşılama çalışmalarının festivalin ait olduğu Antalya’nın tarihi kent merkezinde yapılması konusunda adımlar atmalarına vesile olduğunu belirtirken festival takvimini de açıkladı. Başkan Uysal, 6’ncı Kaleiçi Old Town Festivali’nin 14-17 Ekim’de düzenleneceğini söyledi.

‘TÜM KALEİÇİ BİR ARADA OLACAĞIZ’

Kaleiçi OldTown Festivali’nin bir değerler festivali olduğunu, kuvvetli bir içeriğinin özünün olduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Bu yıl çok daha güçlü bir şekilde, çok zor günler yaşayan işletmeciler, otelciler ve esnafımızla, kısaca Kaleiçi’nin tüm paydaşlarıyla bir arada yeniden Kaleiçi’nde olmak için çalışmalara başladık” diye konuştu. Başkan Uysal, bu çerçevede ilk olarak, Kaleiçi gibi tarihi kent merkezine sahip dünyanın farklı noktalarından 400’ün üzerinde kentte Kaleiçi ve festival tanıtım çalışmalarına başladıklarını aktardı. Başkan Uysal, tanıtım broşürlerin dijital ortamda gönderimlerinin yapıldığını söyledi.

FESTİVAL YOLCULUĞU

Geçen yıl online olarak gerçekleştirilen festivale video görüşmeyle bağlanan psikanalizin kurucusu Sigmund Freud'un büyük torunu, dünyaca ünlü ressamLucian Freud'un kızı heykeltıraş JaneMcAdam Freud’un “Bu festival, dünya kültürüne önemli bir katkı” sözleriyle anlattığı Kaleiçi OldTown Festivali yolculuğu 2016’da başladı.
Her yıl bir ülkenin onur konuğu olarak katıldığı festival, Kaleiçi’nin sokaklarını renklendiren korteji, her köşe başında, meydanında düzenlenen dans ve tiyatro gösterileri, Kaleiçi gibi tarihi kent merkezine sahip şehirlerin buluştuğu formu ve konserleriyle kısa sürede Türkiye’nin sayılı kent festivallerinden biri haline geldi. 2019’da 3 kıta 24 ülkeden 48 şehir katımıyla yapılan Kaleiçi OldTown Festivali’nde, tarihi kentin 39 noktasında 185 sanatçının katılımıyla 236 etkinlik gerçekleştirilmiş, şehir heyetleriyle birlikte binin üzerinde yabancı turist festival döneminde Kaleiçi’ni ziyaret etmişti.