KAPADOKYA’NIN KALBİNDE BUTİK BİR OTEL;ŞIRA KAPADOKYA OTEL VE RESTAURANT

12 odalı butik bir otel olan Şıra Kapadokya Otel ve Restaurant, çeşitli dillerde uzun yıllar süren tercüman rehberlik deneyimlerini Kapadokya ve turizm aşkı ile birleştirmiş iki aile tarafından kurulmuş ve 3 yıl kadar süren restorasyon sürecinden sonra 6 odası kayalara oyulmuş, enfes manzara sunan diğer 6 odası da Kapadokya’nın volkanik taşından inşa edilmiş, Kapadokya’nın en güzel panoramik manzaralarından birine sahip. Bunların yanı sıra özenle seçilmiş şarapları içeren bir şarap mahzeni de Şıra Kapadokya Otel ve Restaurant’ı ayrıcalıklı kılıyor.

Şıra Kapadokya Otel ve Restaurant’ın yer aldığı Uçhisar kasabası Kapadokya üçgeninin tam ortasında yer alan konumu nedeniyle bölgenin tüm ören yerleri ve gezi mekanlarına son derece yakın bir konumda bulunuyor. Ayrıca Kapadokya’nın en güzel doğa yürüyüşü yapılabilen vadileri de sağlık dolu bir tatil imkanı sunuyor.

ŞIRA RESTAURANT

Şıra Kapadokya Otel ve Restaurant bünyesinde bulunan Şıra Restaurant, zevkle seçilmiş a La Carte menüsü ve yemek şarap uyumu prensiplerine uygun servis anlayışı ile konaklama dışında da gelen konukların en çok tercih ettiği adresler arasında yer alıyor. Şıra Restaurant, dünyada en çok kabul gören turizm derecelendirme kuruluşu Trip Advisor ratinglerinde, bölgenin en üst düzey restoranların bulunduğu Uçhisar’da ki birinciliğini korumaya devam ediyor.

ŞIRA ŞARAP MAHZENİ

Şıra Mahzen’in şarapları Kapadokya’nın tek Uluslararası eğitmen Sommelier’si olan, otelin sahiplerinden Murat Yankı tarafından, birer birer profesyonel tadımı yapılarak seçiliyor. Şaraplarda çoğunlukla Anadolu’nun yerli üzümleri ve bunların uluslararası üzümlerle karışımlarından oluşan örnekler tercih ediliyor.

ŞIRA’DA ŞARAP ETKİNLİKLERİ

Şıra Kapadokya Otel ve Restaurant, 15-20 dakika süren bir şarap tarihi anlatımının ardından Türkiye’nin değişik bölgelerinden seçilmiş 5 şarap teknik anlatımı ile tadılarak unutulmaz bir gün yaşatıyor.

Şarap tarihi seminerleri:

Aşağıdaki temalarda şarap tarihi seminerleri düzenlenmektedir.

-          Eski çağlardan günümüze Anadolu ve Trakya’da şarap kültürü

-          Hititler ve Frigler döneminde Şarap Kültürü

-          Homeros döneminden başlayarak Roma İmparatorluğu dönemine şarap kültürü

-          Bizans ve Osmanlı Dönemi Anadolu Şarap Kültürü

Etkinlikle Türkçe, İngilizce, Fransızca, Japonca ve İtalyanca dillerinde, bizzat Murat Yankı tarafından gerçekleştiriliyor. Etkinliklerin tamamı ise kayaya oyulmuş Şıra Mahzen’inde gerçekleştiriliyor.