KAPALI MARAŞ SAHİLİ 46 YIL SONRA AÇILIYOR!

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, perşembe günü sabah saatlerinden halkın Maraş sahilinden istifade etmeye başlayacağını söyledi.

KAPALI MARAŞ SAHİLİ 46 YIL SONRA AÇILIYOR!

Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından, Kuzey Kıbrıs’taki kapalı Maraş’ın açılacağı ifade ederek, ''Perşembe günü sabah saatlerinde halkımızla Maraş sahilinde istifade etmeye başlayacağız” dedi.

Adeta hayalet bir şehre dönüşen Maraş’a ilk cansuyunu perşembe gününden itibaren vereceklerini belirten Tatar, Maraş’ın canlanmasının Gazimağusa’nın gelişmesine de katkı sağlayacağını bildirdi.

Kapalı Maraş

Kapalı Maraş, dünya genelinde büyük merak uyandıran bir bölge. Asıl adı Varosha olan Maraş, eskiden önemli bir turizm beldesi olarak pek çok turiste ev sahipliği yapıyordu. Öyle ki Hollywood yıldızlarının bölgeyi ziyaret ettiği biliniyor. Maraş’ta 1960 yılında turizm sektörünün gelişme gösterdiği ve mevcut otel sayısının çok fazla olduğu belirtiliyor. 70’li yıllarda 10 bin kişi ağırlama kapasitesine erişen Maraş en parlak dönemlerini yaşadı.

13 Ağustos 1974 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeyi Kıbrıs Harekatı sonucunda ele geçirmiştir. Maraş, 14 Ağustos tarihinden itibaren de sivil halka kapatılmıştı.