KAPASİTE ARTIŞINA GİDECEK

TUI Russia & CIS Türkiye Genel Müdürü Oğuz Ergül, Eylül ayının ikinci haftası itibari ile Rusya ve Ukrayna’da kapasite artışına gideceklerini açıkladı.

KAPASİTE ARTIŞINA GİDECEK

Rusya – Antalya destinasyonunda haftalık uçuş kapasitesini 30 bin misafirin üzerine çıkarmayı planladıklarını belirten Oğuz Ergül, başta Moskova olmak üzere diğer bölgelerde de kapasite artışına gideceklerini bildirdi. Ukrayna için haftalık uçuş kapasitesini 10 bin misafirin üzerine çıkarmayı planladıklarını iletirken, ayrıca Kazakistan, Belarus ve Baltık operasyonlarının da Ekim ayı sonuna kadar devam edeceğinin bilgisini paylaştı.

TUI Russia & CIS Türkiye Genel Müdürü Oğuz Ergül’ün 2021 sezonu ve şirket planlamaları ile ilgili diğer önemli açıklamaları ise şöyle;

“2021 Yaz sezonunu, Kasım ayı sonuna kadar uzatabilmeyi planlıyoruz. Bunu gerçekleştirebilmek için Kasım ayının ikinci haftası dahil yoğun bir operasyon hazırlığımız bulunuyor. Sezonun uzatılabilmesinde en büyük etken Mısır uçuş izinlerinin durumudur. Şu an için belli kapasiteler dahilinde Moskova ve bölgelerde de uçuş izinleri verilmiştir. Süreci yakından takip edip planlamalarımızı buna göre yapacağız. Ayrıca kış operasyonları için de hazırlıklarımız devam ediyor. Rusya’dan İstanbul ve Antalya’ya uçuşlarımızı planladık. Kayak destinasyonlarına uçuş izinlerinin verilmesi ile talep dahilinde, kayak bölgeleri için operasyon planlamalarımız devam etmektedir.

Covid 19 gölgesinde geçirdiğimiz yaz dönemi süresince aşının önemini bir kez daha anlamış olduk.  Özellikle Temmuz sonu itibari ile hem ülkemizde hem Rusya’da artış yaşanmıştır. Bu durum beklentilerimizin altında kötü bir ay geçirmemize sebep olmuştur. Ancak hem Rusya’da hem ülkemizde aşılanmanın hızlanmasıyla vakalar düşüşe geçmiş olup bu da talebe pozitif olarak yansımaktadır.”