KATAR, TÜRK MEDYASINA VE TÜRK PAZARINA AÇILIYOR


2015 yılında Türkiye'den Katar’a gelenlerin sayısı 5852 kişiye ulaştı ve Türkiye ofisinin açılması ile birlikte iki ülke arasındaki işbirliğinin genişlemesi öngörülüyor. Katar'a gelen Türk ziyaretçilerin sayısı geniş olmasa da QTA, Katar ile Türkiye arasında paylaşılan mükemmel ikili ilişkiyi ve QTA'nın 2017 yılında planladığı taahhütleri olumlu yansıtmayı amaçlıyor. Ayrıca, her iki ülkeye de ölçülebilir fayda sağlayacak temel unsurlar olarak görüyor. Katar'a giriş için Türk vatandaşlarının vizeye ihtiyaç duymaması dışında, turizmde artış yaratmak için daha olumlu bir faktör, vize politikasının yeniden yapılandırılmasının geçtiğimiz günlerde Katar'a geçiş sağlayan transit yolcular için Katar Havayolları'nda 96 saat ücretsiz vize ile girmesine olanak sağlıyor. Halen Türkiye'den Katar'a direkt uçuşlar yapan ve haftalık toplam 59 uçuş yapan dört havayolu şirketi de bulunuyor. (Katar Havayolları 31 / Türk Havayolları 14 / Pegasus 7 / Atlasjet 7).

QTA’nın İstanbul'da bir ofisinin bulunmasıyla, varlığının ve yeteneklerinin büyük ölçüde artırılması hedefleniyor. Medyaya proaktif pazarlama yoluyla, Katar konusunda bilgi vermek, tanıtmak ve tüketicileri hedeflemek amaçlanıyor.

Aktif bir çalışma sergileyen QTA, yeni ekonomik gerçekleri, ziyaretçileri sürekli kılmak ve iş ziyaretini Katar’a çekmeyi de hedefliyor.