KAYABEY RESTAURANT’IN ÖZEL TADI ‘OSMANLI GÜVECİ’

Kayabey Restaurant 1992 yılından bu yana Kemer’de esnaflık yapan Bahri Kaya tarafından işletiliyor. 8 yıl önce Central Cafe olarak hizmete başladıklarını belirten Bahri Kaya 3 yıl önce kendi markası olan Kayabey adını verdikleri Restaurant’ı Kemer’in Liman Caddesi girişinde hizmete açtıklarını ve gösterilen ilgiden de büyük memnuniyet duyduklarını bize iletiyor.



Türk ve İngiliz kahvaltısı ile güne zinde başlayabilirsiniz

Kayabey Restaurant hergün saat 08.00’de kapılarını açarken gecede müşteri durumuna göre 02.00-03.00 arasında kapanıyor. İç mekanı 30 ve dış mekanı da 100 kişiye kadar hizmet veren Kayabey Restaurant’ta özellikle sabah kahvaltıları da vazgeçilmezler arasında. Her sabah Türk ve İngiliz kahvaltı tabağını isteyebilir, dilerseniz de her gün en az iki çeşit farklı çorbayı da burada bulabilirisiniz. Her gün sebze ve domates çorbası menüde yer alırken, haftanın belli günlerinde ise bu lezzetlere tavuk ve mantar çorbaları da dahil ediliyor.

Klasik Türk kahvaltı tabağında zeytin, peynir,salam,sosis sucuk, sigara böreği, domates,salatalık, yeşillik, kızarmış sosis gibi ürünler bulunurken ekstra fiyatla menemen de isteyebilesiniz. Yabancı misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği İngiliz kahvaltısında ise tüm bunlara ek olarak Bacon ve kızarmış sosis de yer alıyor. Bu arada dilerseniz aynı zamanda Sandviç, tost ve burgerlerden de isteyebilirsiniz. Kahvaltıda sınırsız çay içebilir ve liman caddesinin görselliğinde güzel bir sabah geçirebilirisiniz.



Kayabey sebze çorbası, mutlaka denemelisiniz!

08.00’den itibaren günün her saatinde menüde yer alan yemeklerden isteyebilirsiniz. Burada tattığım en ilginç ve mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden birisi olarak söyleyebileceğim “ Kayabey Sebze Çarbası” nı sizlere tavsiye ediyorum.  İçerisinde Brokoli, Karnabahar, havuç, mantar, patates, pırasa bulunan ve safranla birlikte çeşni sosu da ilave edilerek ortaya çıkan bu çorbayı  içtikten sonra iddia ediyorum ki, bir kaz daha isteyeceksiniz.





Günün her saatinde menüde istediğiniz her türlü lezzeti bulabileceğiniz Kayabey Restuarant’ta çorbalar, aperatif ara sıcaklar, Pizzalar, Deniz Ürünleri, et ürünleri, İtalyan mutfağı, Meksika yemekleri, Fransız mutfağı lezzetleri, ocak başı tarzında Türk mutfağı yemeklerini bulabilirisiniz. İtalyan Mutfağında pizza, makarnalar ve penneler, Fransız mutfağında steakler, Meksika mutfağından Fajita’ları tadabilir, deniz ürünleri arasında Balık, Karides, Jumbo Karides, İstakoz, Kalamar ve midyeyi isteyebilirisiniz.  Türk Mutfağından güveç ve kebaplar, kuzu şiş ve pirzolayı da tadabilirisiniz.

İster kuzu isterseniz den dana etinden ‘Osmanlı Güveci’

Bu arada ‘Buradan yemeden kalkmayın diyebileceğiniz ne var?’  diye sorduğum İşletme Sahibi Bahri Kaya kısa da olsa bizim yanımızdan ayrılarak içeriye gidiyor ve yaklaşık 20 dakika sonra masaya Osmanlı Güveci ile birlikte geliyor. Osmanlı Güveci’nin mutlaka tadılması gereken bir tat olduğuna dikkat çeken Bahri Kaya, misafirlerin de bu lezzeti çok sipariş ettiklerine dikkat çekiyor.







Osmanlı Güveci İsteğinize bağlı olarak kuzu ya da dana etin ile domates, biber, patlıcan ve soğanın güveç kabında fırında pişirilmesi ile oluşturuluyor. Yaklaşık 20 dakika fırında pişirilen Osmanlı Güvecinin üzerine mozerella peyniri koyuluyor ve ardından servis ediliyor. Biz çok beğendik size de tavsiye ediyorum. Son dönem döner ve İskender kebap konusunda iddialı olan Kayabey Restaurant’ta çok çeşitli salata, yerli ve yabacı içecek türü de bulunuyor. Bu arada Lavazza Kahve gerek sunum gerekse de tat ile misafirlerin gözdesi olmuş durumda. Yemek sonrası Tramisu, Kızarmış Dondurma yada baklava ile de ağzınızı tatlandırabilirsiniz. Ayrıca Kemer’e özel taze sıkılmış portakal suyu, Nar suyu ve havuç suyunu da isteyebilirisiniz.
Kayabey Restaurant’ta gruplara indirimler yapılıyor. Özel doğum günü hizmeti de verilen Resturant, yürüme mesafesindeki otoparka da çok yakın. Yani Otopark sorununuz yok. Restaurant içerisinde Nargile köşkü bulunuyor. Restaurant’ta yemeğinizi yerken free Wi-fi hizmetinden yararlanabilirisiniz.



Fiyatlara gelince..

Size bu arada birkaç fiyat bilgisi de vermek istiyorum.  Çorbalar 10-12 TL, Pizzalar 18-25 TL, Osmanlı Güveci 35 TL, Makarnalar 15-25 TL, Steaklar 35-45 TL, Fajita 40 TL, Karides ( 100gr ) 20 TL’den yiyebilir ve Taze sıkılmış portakal, Nar ve havuç sularını da 7 TL.den içebilirisiniz.

KAYABEY RESTAURANT
Merkez Mah. Liman Cad. No.1 Kemer /ANTAYA
Tel. 0 242 814 53 51 – 0 505 843 11 86
www.kayabeygroup.com