KAZDAĞLARINA HAYRAN KALDILAR

Türkiye’nin çeşitli illerinden toplamda 50 acenteci Kazdağları'nda Buluştu.

2. Kazdağları Buluşması'na MICE ( Toplantı ve etkinlik turizmi ) yapan acentelerin sahipleri, müdürleri ve  basın mensupları katıldı. Konuklar Kazdağları bögesine hayran kalırken, I-Mice Derneği ile birlikte, Ramada Resort Kazdağları sponsorluğunda bölgeyi iki gün boyunca gezdiler.  Antandros Kazı Alanı, Ma’adra Bağları, Sutüven Şelalesi, Sarıkız Etnografya Galerisinide gezen konuklar Kazdağları'na hayranlıklarını da gizleyemediler.

Geziye katılan heyet adına açıklamalarda bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve I-MICE Derneği'nin II. Başkanı Hüseyin Kurt, Toplantı ve etkinlik gruplarına artık Kazdağlarında da çok güzel organizasyonlar yapabileceklerini gördüklerini söyledi.Kurt," Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) koordinasyonunda ve Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa Hotelin nazik ev sahipliği ile doğa ve mitolojinin bir araya geldiği “ Kazdağları Buluşması “ organizasyonumuzda katılımcı dostlarımız destinasyonu tanıma, bir sonraki organizasyonlarında neleri farklı sunabilirizi görme ve çok güzel 3 gün geçirme fırsatı buldular.Derneğimizin en önemli misyonu yaratıcı olmak, yerele ve paydaşlara dokunmak.Bir kez daha katılım nezaketi gösteren ve hep birlikte çok güzel 2 gece 3 gün geçirmemizde emeği olan otel yönetici dostlarımıza, dernek icra kurulumuza ve enerjileri, varlıkları İle organizasyona renk katan tüm dostlara canı gönülden teşekkür ederiz"dedi.

Aynı zamanda derneğin eski yönetim kurulu üyesi, Ramada Resort Kazdağları otel işletmecisi Yağız Öngen ise konukları Kazdağları'nda ve otellerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "  “Bölgemizin tanıtımı için taşın altına elimizi sokmaya devam ediyoruz. Bölgemizde klasik termal turizmi veya bir hayal olan sağlık turizmi yerine; asıl yoğunlaşmamız gereken toplantı turizmi (mice) üzerine yoğunlaşıyoruz. Çünkü Mice otelden çok etrafına da katma değer sağlayan bir sektör. Ne kitle turizmiyle, ne de popüler olup kısa sürede etrafına zarar vererek biten “moda olma” turizmiyle ilerleyemeyiz. Burada yapmamız gereken şey sürdürülebilir turizmdir; mice sektörü de bunun en önemli silahıdır. Bünyesinde de olduğum I-Mice derneği ile 2 sene öncede bölgemizin tanıtımı için benzer bir organizasyon yapmıştık. Bu tarz organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.