KEMER’DE “1940’LI VE 50’Lİ YILLARDA BASINDA 10 KASIM”SERGİSİ

KEMER’DE “1940’LI VE 50’Lİ YILLARDA BASINDA 10 KASIM”SERGİSİ


Antalya / Kemer Kaymakamlığı Atatürk'ü Anma Programı içerisinde, KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) sponsorluğunda, Gazeteci-Turizm Yazarı Halil Öncü'nün arşivinden, yıllara meydan okuyarak günümüze taşınan 1940'lı ve 1950'li yıllarda Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder M.Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümleri olan 10 Kasım tarihli, aralarında Vatan, Ulus, Memleket, Dünya, Cumhuriyet gibi 15 adet orijinal gazetenin bulunduğu sergi Kemerliler ile buluştu. Sergiye yabancı misafirlerde ilgi gösterdi.





Kemer’in tanıdık yüzlerinden Gazeteci-Turizm Yazarı Halil Öncü, arşivinde bulunan ve kendisi için oldukça anlamlı olan orijinal 1940’lı ve 1950’li yıllara ait olan 10 Kasım Gazetelerinden oluşan sergisini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Phaselis Salonunda açtı. Sergiye Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan’ın yanı sıra Kemer Belediye Başkan Vekili Semih Top, Kemer protokolü, KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.






Aslen Çanakkaleli olan ve küçüklüğünde bu arşive sahip olduğunu ve bu arşivin kendisi için çok değerli olduğunu söyleyen Halil Öncü, “ Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79’uncu ölüm yıl dönümündeyiz. Atamızı minnet ve şükranla ve aynı zamanda böylesine özel bir etkinlik ile Kemer’de anıyoruz” dedi.
KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga ise yaptığı açıklamasında“ Her 10 Kasım tarihinde olduğu gibi bu 10 Kasım’da da Atamızı minnet, şükran ve özlemle anıyoruz. Büyük önder Atatürk’ün ölümünün 79. Yıldönümünde başta kendisi olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun diyoruz. Bu değerli gazeteler ile bizleri geçmişe götüren ve o günleri bizler ile buluşturan Halil Öncü’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.






Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan ise sergi hakkında yaptığı açıklamasında, “ 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Atamızı anıyoruz. Kemer Turizmci İş Adamları ve Gazeteci Halil Öncü ile birlikte 40’lı ve 50’li yılların 10 Kasım gazetelerini bizler ile buluşturdular. Halil Öncü’ye arşivini bizler ile buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Çok anlamlı bir sergi. O tarihlerde 10 Kasımlarda neler yazılmış bu vesile ile öğrenmiş olduk” dedi.