KEMER DÜĞÜN TURİZMİNDEN PAY ALMAK İSTİYOR

TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.

KEMER DÜĞÜN TURİZMİNDEN PAY ALMAK İSTİYOR

Dünyada 300 milyar dolarlık bütçeye sahip olan düğün planlayıcılarının Avrupa ve Asya Sorumlu TravelShop Turkey yönetim kurulu başkanı Murtaza kalender, düğün turizmi hakkında Başkan Topaloğlu’na bilgiler verdi.
Ziyarette konuşan Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği’nin (IADWP) Avrupa ve ASYA Sorumlusu Murtaza Kalender, son dönemde Kemer Maxx Royal ve NG Phaselis gibi yeni ve kaliteli otellerin düğün turizminde önemli rol oynayabileceğini söyledi.
Kalender, yaptıkları faaliyetler hakkında Başkan Topaloğlu’na bilgiler verdiklerini belirterek, “Kemer için iş birliği yapmak istiyoruz. 21-22 Ekim 2021 tarihinde IADWP’nin 14. etkinliği İstanbul’da olacak. Bu anlamda Kemer Belediyesi ile iş birliği yaparak 15. etkinliği Kemer’de yapabiliriz. Konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. İş birliği içerisinde Kemer’i daha iyi tanıtmış olacağız." dedi.

Kemer'i düğün turizmi adına dünyaya tanıtmak istiyoruz

Kalender, düğün turizminin dünyada 300 milyar dolar hacmi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Bir etkinlikte ortalamada 250 bin dolar harcama yapılabiliyor. Amacımız buraya düğün profesyonellerini getirmek. Antalya'yı, Kemer’i düğün turizmi kapsamında dünyaya tanıtmak istiyoruz. Dernek olarak yüze yakın ülkede aktif üyemiz var. 45 ayrı ülkede yönetici başkanlıklarımız var. Bu başkanları ülkemize getirerek düğün organizasyonlarından bölgede hakkettiği hizmeti almasını istiyoruz. Kemer’de yeni otellerin açılması düğün turizminde önemli bir rol alır. Artık düğün yapanlar lüks otelleri tercih ediyorlar. Bu anlamda yeni ve marka oteller düğün turizmi için önemli rol oynuyor. Bu anlamda da yeni yapılan otellerin düğün turizm için çok önem arz ettiğini belirtmek isterim."

Kemer'in pay almasını istiyoruz

Kemer Belediye Başkanına Necati Topaloğlu ise da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:

“Düğün turizmi dünyada önemli bir yere sahip ancak ülkemiz ve bölgemiz bu konuda henüz gelişmedi. Uluslararası düğün profesyonellleri derneği Avrupa ve Asya’dan sorumlu yetkilisi Murtaza Kalender’in çalışmalarını yakından izliyoruz. Amacımız, Kemer’in de destinasyon düğünleri sektöründen pay alması için çalışmak olacak ve bu konuda Kemer’in tanıtım çalışmalarına devam edeceğiz."