KEMER ESNAFININ SHOPPING İSYANI


Kemer’de bulunan esnaflardan oluşan bir grup Liman caddesinde toplanarak, Shopping Center’lar hakkında duydukları sıkıntıları dile getirmek amacıyla basın açıklaması yaptı.İZLEYİN!

Kemer’de bulunan esnaflardan oluşan bir grup Liman caddesinde toplanarak, Shopping Center’lar hakkında duydukları sıkıntıları dile getirmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Kemer esnafı olarak siftahsız günler yaşadıklarını ifade eden Kemer Esnafı, en büyük sıkıntılarının Shopping Center sorunu olduğunu vurguladılar. Kemer Esnafı adına bir açıklama yapan, Kemer esnaflarından Abdullah Cilengir, “ Ekonomimiz her geçen gün daha da bozulmak ta ve gelirlerimiz daha da düşmektedir. Bu durumun bizlerden kaynaklanmadığı aşikardır. Yanlış uygulanan turizm politikaları yıllarca çözülemeyen sorunlar ve kemer’imiz de esnafımız aleyhine haksız rekabet yaratan uygulamalar ile kayrılan ve desteklenen bazı politikalar çarşıyı ve esnafı bitirmeye noktasına gelmiştir. Bir çok sorunlarımız olmasına rağmen şu an en çok sıkıntısını duyduğumuz durum Kemer’de sayıları her geçen gün artan Shoppingler sorunudur” diye konuştu.





Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler öne çıktı:

“Shoppingler bizi olumsuz etkilemekte, kayrılan ve desteklenen shoppingler soframızdaki ekmeği daha da küçültmektedir. Bu husus yetkililerin özellikle İlçe Kaymakamlığının, tüm Beleidye başkanlarının ve emniyet müdürlüğümüzün görevlerini yapmaları bir yana yetkilerini kullanmamadan doğan haksız rekabet uygulamalarından kaynaklanmaktadır. Kemer’de bulunan Shopping Center mağazaları yolcu taşıma hakkına ve yetkisine sahip olmadıkları halde otellerden taşıma araçları ile turistleri alarak kendi shopping centerlarına götürmektedirler. Shooping Center’in bu faaliyetleri Kemer ve çevresinde bulunan tüm esnaflar ile taksiciler ve yolcu taşıma hakkına sahip olan kişi ve şirketler açısından haksız rekabet oluşturduğu gibi yasalara da aykırıdır. Toplumsal yaşam kuraları içerisinde birtakım kurlalar vardır ki; bunların toplumda barışı adaleti ve toplumsal düzeni sağlamaya matuf edilmiş kurallardır. Bu kurallara uyulduğu sürece toplumda huzuru, barışı ve adaleti sağlamak mümkün olabilecektir. Shoppig canterlar, bu gün toplumsal düzen kurallarını ve ticari ahlak kurallarını hiçe sayarak hareket etmektedirler. Ve bunları denetlemekle görevli olan kişiler bu duruma göz yummaktadır”

“Bizlerin talebi, biz esnaflara uygulanan yasaların Shooping Center’lara da aynen uygulanmasıdır. Bizlere uygulanan haksız rekabetin önlenmesidir. Bunu sağlayacak ve yasaları uygulayacak olan başta Kemer Kaymakamı, tüm Belediye Başkanları, Kemer Emniyet Müdürdür. Bu saydığımız yetkilileri ivedilikle göreve davet ediyoruz. Kemer Şoförler Odası ve Kemer Esnaf Odası ve Kemer Ticaret Odası temsilcilerini de esnafın yanında bulunmaya, sorunları çözme noktasında dirayete davet ediyoruz. Tüm belirttiğimiz bu yetkilileri çığlığımızı duymaya davet ediyoruz. Eğer ivedilikle bu sorunlarımız çözülmez ise bizler demokratik haklarımızı ve hukuk kurları içerisinde bir taşkınlık yapmadan haklarımızı arayacağımızı, bu temel ve amaçta kepenk kapatma da dahil olmak üzere sorunlarımız çözülünceye kadar sesimizi gür bi,r şekilde haykıracağımızı, tüm olumsuzlar ve haksız rekabet karşısında diklenmeyip, dik duracağımızı tüm yetkililere ve kamuyonuna saygıyla duyuruyoruz”