KEMER’İN KEBAP MERKEZİ “ LAVAŞ KEBAP “

Mustafa Zenciralmaz ve kardeşleri Ahmet, Mehmet, Nusret, Kadri ve Adem ile birlikte işlettikleri Lavaş Kebap gelen yerli ve yabancı misafirlerine doğu kültürünün lezzetlerini sunuyor. Kemer Caddesi üzerinde No:2 de yer alan Lavaş Kebap İşletme Sahiplerinden Mustafa Zenciralmaz ile geçmişe dalıyoruz. Mustafa Bey bize Kemer’e ilk geldiği yılları anlatıyor:

“ 1989 yılında Kemer’e ilk kez geldim. O tarihlerde Kiriş Word Otelinin inşa zamanlarıydı. Ağabeyim orada inşaatta çalışıyordu. O yıl gezmeye geldiğim Kemer’e ertesi yıl tekrar çalışmaya geldim. İnşaatta çaycılık yapmaya başladım. Ardından Kemer’de Nasrettin Hoca diye bilinen Erdal Efe’ye ait Restaurant’ta bulaşıkçı ve komi olarak işe atıldım. Burada yaklaşık 8 yıl çalıştım. Ardından askere gittim. Asker dönüşü Aspava Celal’in yanında garson olarak tekrar işe başladım. 2002 yılına kadar burada çalıştıktan sonra Nazım Körçeşme’ye ait şu anda Restaurantımızın bulunduğu Surf Restaurant&Cafe Bar’da ekibimle birlikte çalışmaya başladım. 2004 yılında Nazım Beyin de tarafıma yaptığı teklif ile Restaurant’ın işletmesini devraldım ve adını Lavaş Kebap olarak koydum. Ardından kardeşlerimin de ekibe katılması ile Kemer’de Lavaş Kebabın serüveni başlamış oldu”



Lavaş Kebap her gün saat 08.30 da misafirlerine kapılarını açıyor. Sabah kahvaltı ve çorba çeşitlerini bulabilirsiniz. Saat 11.00 de de normal yemek servislerine başlayan Restaurant da genelde doğu lezzetlerini bulmak mümkün. Kardeşlerin vızır vızır çalıştığı mekanda Pide çeşitleri dikkat çekiyor. Özellikle Lahmacun ve diğer pide çeşitlerini öneririm. Bunların yanı sıra adından anlaşılacağı üzere kebap çeşitleri ile de dikkat çeken Lavaş Kebap da, Adana,Urfa, Kuzu Şiş, Tavuk Şiş ve Patlıcan kebap en çok istenilen lezzetler arasında. Yaz aylarında Döneri ile de dikkat çeken Restaurantın bu tadı, Kemer’de kış aylarının çok sakin olması nedeniyle askıya alınıyor.
Bu lezzetlerin yanı sıra spesiyaller arasında “Lavaş Spesiyal” ise dikkat çekici. Tüm ızgara çeşitleri ile fındık lahmacunun bulunduğu bu tabak da tercih edilen tatlar arasında.  Lavaş Kebap ikramları ile de dikkat çekiyor. Yemek öncesi Haydari,,ezme,peynir ve tereyağı lavaş ekmek ile ikram ediliyor. Misafirler ana yemeği beklerken bu lezzetler ile tat alırken yemek sonrası da çay ve kahve ikramları ile de yemeklerini sonlandırıyorlar.





Yemek sonrası eğer tatlı isterseniz, size tavsiyem kesinlikle burada Künefe yemenizdir. Künefede burada ayrı bir tat olarak yerini alıyor. Mustafa Zenciralmaz bize bu lezzeti şöyle tarif ediyor:
“Künefemiz ile kesinlikle çok iddialıyız. Özel kadayıflarımız, sıfır tuzsuz peynirimiz ve tereyağımız ile bu lezzetimiz de farkı ortaya koyuyoruz. Gelen misafirlerimize künefemizi öneriyoruz. Kadayıflarımızı önce parmak şeklinde ayırıyoruz. Ardından özel Künefe tabağımızın altına tereyağı, Tahin ve Pekmez üçlüsünden oluşturduğumuz harcı yayıyoruz. Ardından Kadayıfları bastırarak tabağımıza yayıyoruz. Bunun üzerine sıfır tuzsuz peynirlerimizi diziyor ve yine üstüne kadayıflarımızı düzüyoruz. Ardından bu katın kızarması için pişirmeye geçiyoruz. Altı kızaran künefemizi, diğer künefe tabağımıza üstünün kızarması için ters çevirip kızartmaya bırakıyoruz. Kızarma işlemi tamamladıktan sonra şerbetimizi dökerek servis ediyoruz”





Lavaş Kebap 150 kişilik iç mekan ve 250 kişilik de dış mekan olmak üzere 350 kişiye hizmet verecek kapasiteye sahip. Otopark sorunu bulunmayan Restaurantın özellikle Kemer içi Paket servisleri de dikkat çekici.



LAVAŞ KEBAP
Kemer Caddesi Numara:2
Kemer/Antalya/Türkiye
Tel: 0 242 814 55 20 – 814 55 21 – 0 543 515 18 02