KEMER'İN ÖNCELİKLİ SORUNLARI; ARITMALAR VE KIYI EROZYONU!

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Göynük Mirage Park Otel’de , faaliyet gösteren turizm tesislerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, Göynük Mahallesi’nde yaşanan genel sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

KEMER'İN ÖNCELİKLİ SORUNLARI; ARITMALAR VE KIYI EROZYONU!

Toplantıya, Başkan Topaloğlu’nun yanı sıra Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Şener Gürler, Kemer İşadamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Kemer Esnafları ve Turizmciler Derneği (KESDER) Başkanı Abdullah Çilengir, ASAT Kemer Şube Müdürü Emre Akdemir, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, turizmciler ve basın mensupları katıldı.

Sohbet havasında geçen toplantıda, turizmde yaşanan olumsuzluklar, esnafın yaşadığı sıkıntılar, arıtma, deniz kirliliği, kıyı erozyonu, alternatif turizm, doğa sporlarının artırılması, çevre temizliği, gibi konular konuşuldu.

Ortak bir noktada buluşarak doğru kararlar almak için yapılan toplantıda konuşan Başkan Topaloğlu, Kemer’in değerlerine sahip çıkmak gerektiğini ve ilçeye daha fazla katkı sağlamak için fikir alışverişinde bulunmak gerektiğini söyledi.

KIYI EROZYONU KONUSUNDA ÇOK HASSASIZ

Topaloğlu, toplantının asıl amacının bölgede yaşanan sorunları konuşarak ortak bir noktada buluşup daha kısa zamanda çözmek olduğunu yineleyerek, “Bugün turizmcilerle beraber Antalya Valimiz Münir Karaloğlu’nu ziyaret ettik. Ana gündem maddesi kıyı erozyonuydu. Bu konuda çok hassasız. Vali bey de gereken yerlere hemen telefon açtı. Bu işin hızlandırılması konusunda yardımcı oldu. Bu konu hakkında ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Konunun takipçisi olacağız.” dedi.
Antalya-Kemer arasındaki hız limitleriyle ilgili de açıklama yapan Topaloğlu, “Vali beye Antalya-Kemer arasındaki hız limitlerinden de bahsettik. Bazı yerlerde 70 bazı yerlerde de 50 kilometre hızla gidiliyor dedik. Bunun için bir çözüm istedik. Vali bey hemen Karayolları Bölge müdürünü aradı ve tekrar hız ölçümlerinin yapılmasını istedi.” diye konuştu.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK ZİYARETİ

Vali Karaloğlu ziyareti sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i de ziyaret ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Topaloğlu, “Başkan beyle verimli bir sohbet ettik. Deniz kirliliği ile ilgili sıkıntılarımızı anlattık. Elimizdeki bütün fotoğraf ve verileri kendilerine anlattık. Bununla ilgili çözüm yolları arandı.” ifadelerine yer verdi.

BÖLGENİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ ARITMA

Arıtma konusunun Kemer’de büyük sorun olduğuna vurgu yapan Topaloğlu, şöyle konuştu. “Arıtma konusuyla ilgili Başkan Muhittin Böcek’e durumu anlattık. Bölgedeki arıtmaların kapasite sorunu olduğunu bildirdik. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşme yaptığımızı söyledik. Bakan bey bize, Kemer’deki arıtmalara 2020’de müdahale edileceğini söyledi. Toplantıda şu karar alındı. Cuma günü saat 15.00’de bu konuyla ilgili bir toplantı yapılacak. ASAT yetkilileri de gelecek ve bir karara varacağız.”

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez de Kemer Ticaret Odası’nın kurulması gerektiğine değindi ve son dönem gündemde olan "KEMER BAY" adındaki oyun ile misafirlerin Kemer'in gezmesini ve gezilmesi görülmesi yerlerin dolaşılmasını sağlamayı amaçlayan oyunda gelinen son durumu anlattı.

KESDER Başkanı Abdullah Çilengir ise Kemer çarşılarının cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya katılanlar daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.