KEMER'Lİ BALIKÇILAR, TURİZM KENTİ KEMER'E YAKIŞIR BİR BARINAK İSTİYORLAR

KEMER'Lİ BALIKÇILAR, TURİZM KENTİ KEMER'E YAKIŞIR BİR BARINAK İSTİYORLAR




Kemer’li balıkçılar doldukça dertli olduklarını belirtirlerken, çoğu zaman da ikinci plana atıldıklarını ifade ediyorlar.  Kemer Belediyesinin Barınak projesi olduğunu bildiklerini ve Başkan Gül’e de güvendiklerini belirten Balıkçılar, “ Yıllardır nerede barınacağımızı bir türlü bulamadık. Bizler 30 senedir burada ekmeğimizi balıkçılıkla kazanıyoruz. Hani Kemer bir balıkçı köyüydü. Oradan oraya attılar ve en sonunda buraya geldik. Ama anlaşılan burada da kalıcı değiliz. Milli parklardan iskelelerimizin sökülmesi istendi. Çok zor şartlarda geçimizi sağlamak için işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu arada Belediyemizin bir barınak projesi vardı, bunun bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Başkanımıza güveniyoruz. “dediler.
Kemer’li balıkçılar ya yeni bir Barınak yapılmasını ya da mevcut olan Barınağın bir an önce gözden geçirilip yaşanabilir bir ortama getirilmesini istediler. Bölgeyi ziyarete gelen çok sayıda turist ise Balıkçıların ağ yapımını, ağlardan balıkları temizlemelerini fotoğraflayıp görüntülerken, onlara konuk olup çaylarını içiyorlar.



Kemer'de yıllardır geçimini denizden sağlayan, Ayışığı ile Clup Med arasında yer alan dere yatağında teknelerini bağlayarak hayatlarını sürdürmeye çalışan Kemer'li balıkçılar en büyük sorunlarının Barınak sorunları olduğunu belirtirlerken, konunun çözülmesini bekliyorlar.