KEMER MARKA DEĞERİNİ ARTTIRMAK İÇİN KOLLARI SIVADI

Kemer’in sadece Türk turizminin değil, dünya turizminin de son yıllardaki gözdesi olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Gül, “ Kemer son 20 yılda açılan dünya standartlarındaki tesisleri, denizi, güneşi, doğası ve yeşili ile bir dünya markası konumuna gelirken aynı kulvarda olan pek çok bölgeyi de gerisinde bırakmıştır. Ancak, markalaşma sürecinde ilçemize dünyadan ve ülkemizin dört bir yanından gelecek ziyaretçiler, eğitim seviyesi arttıracak, insanları yabancı dil öğrenmeye ve kendilerini geliştirmeye yöneltecek, bu da gerek kültürel gerek sosyal, gerek ekonomik olarak kentsel yaşamımızın kalitesinin arttıracaktır. Markalaşan kentlerde eğitim, istihdam ve mekan kalitesindeki değişim süreci başlar. Bu süreç, doğal olarak ekonomik canlanmayı doğurur. Tüm bunlar da gerek ilçemizin, gerekse de bölgenin kalkınmasına olumlu katkılarda bulunur.”dedi.
 
Başkan Gül, “Bu noktadaki amacımız, elbette suçlu aramak değil, çözüm etmek olmalıdır. Çözümü el ele vererek bulacağız.”
 

Kemer bu yıl iyi bir sezon geçirmeyi hedefliyor.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, esnafa dağıtılan yazıda,  son yıllarda markalaşma sürecinde Kemer’e gelen turist potansiyelinin değişiklik göstermesi, içinde bulunulan küresel ekonomik kriz, her şey dahil sistemi, hanutçuluk ve esnafın turiste karşı fahiş fiyat uygulaması ve yanlış tutumlar, Kemer için istenmeyen sonuçlar ortaya çıkardığını da belirtirken, “  Bu noktadaki amacımız, elbette suçlu aramak değil, çözüm etmek olmalıdır. Çözümü el ele vererek bulacağız. Kemer’i hep birlikte tekrar turizm alanında canlandırıp kalitesini arttırmak, bir numaralı geçim kaynağımız olan turizmi eski parlak günlerine döndürmek görevimiz ve dileğimizdir. Yaptıklarımız değil, bundan sonra yapacaklarımız önemlidir. Kemer’de esnafın hizmet kalitesinin yükselmesi sadece yöre halkına değil esnafa da yansıyacak, esnafımız kalkınacaktır. Kazanç ve refahın artması her zaman sosyo-ekonomik kalkınmayı da beraberinde getirmiştir. Yerel bazda sorunları görüp, çözüm önerileri geliştirebilmek için, her şeyden önce yerel dinamikleri harekete geçirebilmek önemlidir. Bu dinamikleri hayata geçirecek güç de yetişmiş insan kaynağıdır. Bilinçli insan, yetişmiş personel sorunlarının çözümünün başkalarından beklemeyecek, bizzat kendisi harekete geçecektir. Bireylerin katılımcı, paylaşımcı ve çözümcü yaklaşımları örgütlü bir şekilde ortaya konabilirse toplumsal dönüşümün ve gelişimin önemli iticiliği haline gelebilirler.”dedi.
 
 

İşte Kemer Esnafının 2010 sezonunda uygulaması istenilen önlemler:

- 2010 yılı için öncelikle etiketli ürün satış politikasına gidilmeli, satış elemanları yaka kartı kullanmalı, her müşteriye aynı fiyat uygulaması yapılmalı, bu sayede turistin satış elemanlarına, alışveriş yaptığı mağazaya en önemlisi de Kemer’e güveni tekrar sağlanmalıdır.

- Turistlere, esnaf ve personeller ısrarcı olmamalı, rahatsız edici hareketler ile yaklaşmamalı ve hanutçuluk engellenmelidir.

- Özellikle tün Cafe ve restaurantlarda bulunan mutfak, lavoba ve tuvaletlerine sağlık açısından Kemer’e yaraşır özenin gösterilmesi gerekmektedir. Sezonun durgun geçtiği şu dönemde yukarıda bahsedilen yerlerin temizliği için gerekiyorsa tadilat ve onarımlar yapılmalı ve sezon süresinde de buraların devamlı hijyenik olmasına özen gösterilmelidir.

- Kaldırımlar ve mağaza önleri temiz tutulmalı, turistlerin geçişin engel teşkil eden sandalye, masa, motor, bisiklet ve çeşitli eşyalarla doldurulmamalı, evcil hayvanlar beslenmemelidir. Bu tür yaklaşımlar, hem turisti rahatsız etmekte hem de çirkin ve pis bir görünüm sergilemektedir.

- 2010 sezonunda amacı ne olursa olsun mağazaların önlerine, köşe dükkanların yanlarına mal çıkarılmamalı, yemek yenmemelidir.

- Kaldırımda, yolda ( dükkan dışında ) kesinlikle iskambil, okey ya da tavla gibi oyunlar oynanmamalıdır.

- Restaurantların açıkta yiyecek, içecek servisi yapmamaları temizlik ve görünüm yönünden önemlidir. Buna dikkat edilmesi gerekmektedir.

- Bar disco, lokanta, restoran ve işletme girişlerinde sunulan ( Deniz Ürünleri dahil ) yiyecek ve içeceklerin fiyatlarını gösteriri tarifeler bulunmalı, bunlar müşterilerin görebilecekleri yerlere asılması ve müşteriye takdim edilecek mönüleri bulundurmalıdır. Hiçbir yiyecek ve içecek pazarlığa tabi olmamalıdır.

- İşletme çalışanlarının kılık kıyafet ve kişisel temizlikleri, Kemer esnafına yakışır bir şekilde olmalıdır.

- İşyerlerinin ön ve yan bahçelerine plastik, ahşap, kiremit, aliminum vg. Sabit malzeme kullanılarak yapılan gölgelikler, görüntü kirliliği yaratmasından dolayı uygun değildir. Belediyenin uygun gördüğü şekillerde yapılması ve mevcut yapılmış olanların da en kısa zamanda buna uygun hale getirilmesi gerekmektedir.

- İşyerlerinin ruhsatlarında bulunan iş tanımından başka iş yapılmamalıdır.

- İşyerlerinden bazılarının sadece kepenkli olarak kullanılan girişlerinin vitrin olarak dizayn edilmesi gerekmektedir.

- Kemer’de çalışan personelin, özelikle yabancı turisti yanlış yönlendirdiği gözlemlenmiştir. Bu tür davranışlarda bulunan personellerin davranışlarından doğacak sıkıntı ve şikayetlerden işyerleri sorumlu tutulacaktır.

- Kemer’i ziyarete gelen turistlere ( yerli ve yabancı ) ayırım yapılamaksızın eşit ve kibar davranılıp, ilgilenilmeli ve ihtiyaçlarının giderilmesine çalışılmalıdır.