KESDER BAŞKANI ÇİLENGİR 'GÜCÜMÜZÜN FARKINA VARALIM'

KESDER BAŞKANI ÇİLENGİR 'GÜCÜMÜZÜN FARKINA VARALIM'
Kemer esnafları olarak çok çeşitli sorunlar ile uğraştıklarını ve çözüm yolları bulmak adına yoğun bir tempo çalıştıklarını dile getiren Çilengir, “Gücümüzün farkına varalım!”dedi. Abdullah Çilengir yaptığı açıklamasında“ 15 Haziran 2013’te küçük bir grup olarak başlattığımız mücadelede bugün 200 den fazla üyemizin olması gurur verici ama bizlere yakışan en az bin üye olmalıdır. Bu yola çıkış sebebimiz yıllardır biriken sorunlarımıza çözümler bulunması için Kemer esnaflarının sesini duyurmak, haksız rekabet yaratan konular; başlıca hanutçuluk ve bölgelerimize kurulan giyim pazarları; bu doğrultuda sorunlarımızı bizleri yönetenlere anlatmak ve çözüm önerileri sunmaktı. Kemer bölgesi esnafları olarak yaşadığımız sorunları sizlerle yaptığımız onlarca toplantılarda tespit ettik ortaya çıkan sonuçların başında bölgemizi ziyarete gelen misafirlerimizin çarşılarımızı ziyaret etmemesi bunun başlıca sebepleri ise başta her şey dahil sisteminin getirdiği hanutçuluk, shopping centerler, seyahat acenteleri sokak acenteleri, rehberler otel içlerindeki göstermelik dükkanlar,rent’a carlar,otellerde Türk geceleri adı altında kurulan pazarlar ve giyim pazarları ayrıca çarşılarımızın cazibe merkezi olmaktan çıkması. Asıl sebep ise bizlerin aynı şeyi düşünüp ortak hareket etmememizden kaynaklanıyor. Bizler gücümüzün farkında değiliz yaklaşık 3 bin esnaf çalışanları ile birlikte 9 bin kişi eder bizlerin hiçbir şahsi isteği olmadı sadece hakkımız olanı talep ediyoruz. Gelin bugün birlik olup sorunlarımızın üzerine çığ gibi gidelim, inanın ortak hareket edersek yakın zamanda çok ciddi sonuçlar alırız” dedi.



Her geçen yıl geçmiş yılı arar hale geldik!

1999 yılından bu güne her yıl kötüye giden işlerin başlıca nedenleri arasında hanutçuluk sorunu ile birlikte yıllardır Kemer’in tanıtımının eksik yapılmasından kaynaklandığını da sözlerine kleyen Çilengir, yeni bir bülten çıkardıklarını ve seslerini bu bülten vasıtası ile daha iyi duyurabileceklerini söyledi. Çilengir ayrıca yeni bir web sayfası hazırlığı içinde olduklarını da belirterek, “ Dernek olarak bu eksikliği giderebilmek amacıyla Kemer’in tarihi mekanları çarşıları ve tüm özelliklerini tanıtan ilk etapta 3 dilde (kemer-kesder.com) WEB sayfası hazırlıyoruz Nasip olursa Ağustos ayı içerisinde hizmete girmesini planladık. Hepimiz biliyoruz ki hanutçular turistlere türlü yalanlar söyleyip Ülkemizi, çarşılarımızı ve insanlarımızı kötüleyerek turistlerin çarşılara çıkmasını engelliyorlar. Bunun karşılığında yıllardır biz ne yaptık? Kocaman bir hiç! Şimdi hepimizin şapkamızı önümüze koyup iyi analizler yapmamız gerekiyor. Öncelikle Dünyada yaşanan ekonomik krizi göz önünde bulundurarak satış tekniklerimizi, mağaza dizaynlarımızı,ve özellikle fiyat etiketi standardını yakalamalıyız. Ayrıca turistleri evimize gelen misafir gibi ağırlamalıyız. İşlerin kötülüğünden zor olduğunu biliyorum ama ne olursa olsun güler yüzlü olmalıyız. Her şeyden önemlisi ise sürekli ‘empati’ yapmalıyız. O turist’in buraya tatile geldiğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız… Bizler hepimiz turizm elçileriyiz. Biliyorsunuz bizleri devamlı kötülüyorlar. Ben şundan eminim bizim esnaflarımız misafirlerimize geleneklerimize uygun davranır bu çerçevede şunu unutmamalıyız. Teknoloji çağında insanlar her istediğine internet ortamından ulaşabiliyor. Bizler her zaman güler yüzümüzle bu turistleri ilgisini çektik ve bu günlerde karalama kampanyalarına karşı birlik beraberlik içerisinde misafirlerimizi ağırlamalı onlara mağazamızda en uygun servisi vermeliyiz” dedi.



Kendimizi sürekli yenilemeliyiz!

Perakende sektörünün tüm dünyada sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Çilengir “ Bizler kendimizi sürekli yenilemeli aynı zamanda alışverişin psikolojik yönünü tespit edip kendimizi ve çalışanlarımızı hazırlamak zorundayız. Kışın derneğimizde çeşitli seminerler olacak bu seminerlere katılıp değişen sisteme ayak uydurmalıyız. Çarşılarımızın eski cazibesini kazanması için elbirliği ile ve yerel yönetimlerimizin desteği ile çalışmalı kemer’i turizmde hak ettiği yere getirmeliyiz. Ayrıca sezonumuzun 5,6 aya düşmesi en büyük handikaplarımızın başında geliyor. Sezonu uzatabilmenin tek yolu özellikle mart, nisan,ekim kasım aylarında Avrupalı turistlere yönelmeliyiz”

Dernekçilik gönül ve yürek işidir!

Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir azimle hiçbir şahsi beklenti içine girmeden Kemer esnafları için çalışan kurucu başkan başta olmak üzere tüm üyelere ve üye olmasa da gönülden destek veren tüm dostlara teşekkür ettiğini ifade eden Çilengir “05.2014 tarihinde yapılan genel kurulumuzda bazı görev değişiklikleri oldu. Yönetim kurulumuzda bu güne kadar görev alıp bu gün aramızda olan ama sadece resmi olarak aramızda bulunmayan abi ve kardeşlerimize de şükranlarımı sunar, yönetim kurulunda yeni görev alan tüm dostlarıma başarılar dilerim. Dernekçilik gönül ve yürek işidir sorumluğumuzun bilincindeyiz ve yapılması gereken çok şey var sabırla ve azimle ilk günde olduğu gibi sizlerin desteği devam ettiği sürece aynı enerji ile çalışmaya devam edeceğimizi yönetim kurulu başkanı olarak sizlere söz veriyorum. Yeter ki şahsi çıkarlarımız kadar ortak çıkarlarımızı da düşünüp hareket edelim önümüzdeki günlerde derneğimizi ziyaret etmenizi üyelik kayıtlarınızı yaptırmanızı rica ediyorum edemiyorsanız Facebook kemer esnaflarının sesi sayfamızdan veya kurulunca web sayfamızdan eleştiri ve önerilerinizi açıkça belirtmenizi ve bizleri çalışmaya teşvik etmenizi istiyorum” dedi.



Her türlü eleştiriye açıkız!

Her türlü eleştiriye açık olduklarını ve her konuda katkı beklediklerini de ifade eden Abdullah Çilengir “ Kemer’imizin daha yaşanabilir hale gelmesi ve çarşılarımızın ekonomik olarak kalkınması için oluşmuştur. Derneğimiz hepimizin derneği.. Bugün bizler yarın sizler olacaksınız. Onun için lütfen yastığa kafanızı koyduğunuz da iyi düşünün ve geleceğimiz özellikle çocuklarımızın geleceği için beraber hareket edip doğruları bulmalıyız. Hatalarımızı yüzümüze açık sözlülükle yapınız! “diye sözlerini noktaladı.