KETOB BAŞKANI DİNÇER SARIKAYA 'TÜRK TUR OPERATÖRLERİNE DESTEK GEREKECEK!

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Mart ayı toplantısı Limak Limra Hotel’de gerçekleştirildi.

KETOB BAŞKANI DİNÇER SARIKAYA 'TÜRK TUR OPERATÖRLERİNE DESTEK GEREKECEK!

KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya, Başkan Yardımcıları Derya Billur, Şinasi Gürocak, Şener Gürler, Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Can, Ayhan Çakıcı, Selçuk Akıltopu, Günaydın Atar, Revza Bayer, İlhan Arıdıcı, Yönetim Kurulu Temsilcisi Ayşegül Uçar,
Misafir konuşmacı olarak katılan, AKTOB Başkanı Erkan YAĞCI, Başkan Yardımcısı Kaan KAVALOĞLU ve KETOB üyesi  tesis yetkililerinin katılım sağladığı toplantıda; Başkan Sarıkaya, Pandemi süreci ve sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, durumu nasıl yönettiklerini anlattı ve Rusya ve Ukrayna savaş durumunun etkilerini değerledirdi.

Başkan Dinçer "Ruslar, yine, öncelikle kendi ülkeleri içinde seyahat  planlaması yapabilir, daha sonra, Türkiye, Mısır gibi ülkelere turlar açılmaya başlayabilir. Şu sıralarda, Ukrayna’lılar, ya ev kiralayarak ya da  ev satın alarak, yine döviz girdisine katkıda bulunuyorlar.
Bu olay karşısında, ayrı bir turizm statejisi geliştirmek gerekebilir.2022 yılı Ocak-Şubat döneminde ülkemizi ziyaret eden yabancılar içinde; Rusya % 39 artış ve 246 bin ile ilk sırayı alırken onu; % 285 artış ve 231 bin ile Almanya ve % 179 artış ve 227 bin ile İran pazarı izledi. Alman pazarında hedef 10 milyon. 2021 de 3 milyon olmuş. Bu savaş ile birlikte, sınır komşularımızla aramızda esen olumlu hava,  bu sene daha da fazla güven oluşturup, tüm pazarlarda artış sağlayabilir. Türk Tur operatörlerine destek gerekecektir. Almanya 3 milyar Euro kredi vererek TUİ’yi ayakta tutmayı başardığı gibi. Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle, uçak ve otobüslerde, seyahat özgürlüğü kısıtlanacak, Biletlerde KDV’nin %1’ e  düşürülmesi talep ediliyor."dedi.