KETOB BAŞKANI GÜRLER: KEMERİMİZ GÜZEL, GÖRÜLMEYE HER ZAMAN DEĞER!



KETOB (Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği) Başkanı Şener Gürler, turizm yazarı Halil Öncü’ye yaptığı açıklamada, rezervasyonların çok iyi gittiğini belirterek, “Bütün yerli ve yabancı herkesi, bölgemizi görmeyenleri Kemer’e davet ediyorum. Görenleri tekrar davet ediyorum. Kemerimiz güzel, görülmeye her zaman değer!” dedi.,

Rekor bir yıl olacak!

Bölgeye gelen rezervasyonların sevindirici olduğunu belirten Şener Gürler, “ 2018 yılı hepimiz için olumlu geçecek bir yıl gibi görünüyor. Şu anda da gerçekleşen rezervasyonlar bunu bize gösteriyor. Bölgemizdeki otelcilerimiz ile yaptığımız görüşmelerde, özellikle beş yıldızlı otellerimizin şu an itibariyle %50-60 oranında dolu olduğunu görmekteyiz. Bunu takip eden dört yıldızlı otellerimizde bu oranlara yakın seyrediyor. Acentelerin Kemer bölgesine olan planlaması da bölgemizin iyi bir turizm sezonu geçireceği konusunda bizleri umutlandırıyor. Gerçekten rekor bir yıl olacak. Herkesin beklentisi hedefi, bunun zaman yayılması. Bütün acenteler ile yaptığımız görüşmelerde bunu daha erken başlatıp, Kasım ayını da dahil edip programlara nasıl dönüştürebiliriz bunun peşindeyiz” dedi.



Turizm sezonuna hızlı bir şekilde hazırlanıyoruz!

Avrupa pazarındaki artışa da dikkat çeken KETOB Başkanı Gürler, “Bizi sevindiren sadece Ukrayna ve Rusya’dan artış değil, Avrupa’dan da misafirlerin bölgemize ilgi göstermeye başlaması. Acentelerin bu konuda gerçekleşen rezervasyonları bölgemiz açısından sevindirici bir olay. Bölgemizde 330’un üzerinde tesis var. Bunlardan 77 tanesi beş yıldızlı ve tatil köyü, 37 tane 4 yıldızlı, 38 tanede 3 yıldızlı otel bulunuyor. Diğerde pansiyon ve Belediye belgeli tesislerimizden oluşuyor. Turizm sezonuna hızlı bir şekilde hazırlanıyoruz. Belediyelerimizin de yaptıkları çalışmaların Kemer’e değer katacağını düşünüyorum. Bu çalışmaların tamamlandığında tüm Kemer olarak bunun sefasını süreceğinize inanıyorum” diye konuştu.