KETOB OLAĞAN GENEL KURULUNDA TAYYAR GÜL YENİDEN BAŞKAN OLDU


1999 yılında Kemer'de bulunan konaklama tesisleri arasında birlik ve beraberlik ihtiyacı üzerine kurulan KETOB ( Kemer Turistik Otelciler Birliği )’un  Genel Kurul Toplantısı Rose Residence Beach Hotel’de gerçekleşti.İZLEYİN!...



1999 yılında Kemer'de bulunan konaklama tesisleri arasında birlik ve beraberlik ihtiyacı üzerine kurulan KETOB ( Kemer Turistik Otelciler Birliği )’un  Genel Kurul Toplantısı Rose Residence Beach Hotel’de gerçekleşti. Genel Kurul toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül  ile KETOB üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı. Tek liste ile tekrar KETOB Başkanlığına seçilen mevcut Başkan Tayyar Gül ayrıca KETOB’a katkı sağlayan kuruluşlara da birer plaket vererek teşekkürlerini sundu.



Abdurrahman Arıcı, “2018’de 18 milyon turist misafirimiz olsun diyoruz”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı yaptığı konuşmasında, “ Artık tek bir Kemer olduğu için KETOB’u Kemer’in dışında da beldeler ile birlikte düşünmemiz gerekiyor. Çünkü ne kadar birlikte hareket edersek o kadar da güçlü oluruz. Kemer’i ben her gittiğim turizm fuarında yurt dışında karşılaşıyorum. Belediye Başkanımı da hep orada görüyorum. Tanıtım amacı ile de büyük bir çaba içerisindeler. Çabamız bunun daha da ileri gitmesini sağlamak. Biz kendi bölgemize bir hedef koyduk. Antalya’mız için 2018’de 18 milyon turist misafirimiz olsun diyoruz. Bunu başarabilmemiz için de tanırın faaliyetleri ve diğer turizm çeşitlendirmesi yönünde hep beraber çalışmamız gerekir. Bunlardan bir tanesi de KETOB. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak biz bölgelerimize, hem alt yapı hizmetlerinde hem de diğer tanıtım ve faaliyetlerde gerekli destekleri veriyoruz. Bu bölge 1980’li yıllarda Türkiye’de turizmin ilk çıkış noktalarından birisi. Deniz, kum, güneş üçlemesi var ve bugünlere kadar da geldik. Bununla ilgili deniz, kum ve güneş için Türkiye’ye 30 milyon insan geliyor. Bunun da 12 milyonu Antalya’ya geliyor. Tabii ki bundan sonra bunların da çeşitlendirilmesi gerekir. Kongre turizmi önemli.  Bugün kongre turizminde İstanbul çok ileride. İstanbul ile rekabet edebilecek. Tek bir yer vardır ve orası da Antalya’dır”



Tayyar Gül, “ Üyelerimize yakışır bir şekilde yakışır bir şekilde temsil ettik”

KETOB Başkanı Tayyar Gül açılış konuşmasına geçtiğimiz aylarda kaybettikleri Kemer turizminin başlamasında büyük katkıları olan duayen isimler Ali Alpasar ve Ali Berberoğlu’nu anarak konuşmasına başladı. Tayyar Gül, “ Öncelikle Genel Kurulumuzun Kemer turizmine hayırlı olmasını diliyorum. 1999 yılında bölgedeki küçük pansiyon ve otelcilerin bir araya gelerek kurdukları KETOB, gönüllülük ilkesi ile görev alan saygıdeğer yönetim kurulu başkanlarımız ile 15 yılı geride bıraktı. Geçmiş dönem başkanlarımıza ve görev alan yönetimlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. 2012 yılında bana ve yönetim kuruluma güvenerek teslim ettiğimiz birliğimizi başta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Kemer Belediyesi, TUROFED ve AKTOB nezdinde üyelerimize yakışır bir şekilde yakışır bir şekilde temsil ettik. Bölgemizde turizmimiz geliştirici etkinlikler ve otellerimize yönelik çok sayıda eğitimler organize ettik” dedi.



Kemer Belediye Başkanı Gül’den Kongre Merkezleri açıklaması

Kemer’e tekrar Belediye Başkanı seçilen Mustafa Gül de genel Kurul da bir konuşma yaprtı. Turizmcilerin Kemer’de kongre merkezi isteklerini bildiklerini belirten Gül konu ile ilgili geldikleri son noktayı katılımcılar ile paylaştı. Mustafa Gül “Geçtiğimiz Pazar günü halkımızın büyük bir teveccühü ile tekrar Kemer Belediye Başkan ı olduk. İnşallah önümüzdeki dönemde de amacımız Kemer’e hizmet etmek olacak. Seçim sürecinde de vatandaşlarımıza yapacaklarımız projelerimizi sunmuştuk. Bu projelerin içinde en önemlisi ise projeyi ise kongre merkezi oluşturuyor. Kemer’deki arazilerin çok az olması nedeniyle bunun futbol ile yapmamızın çok mümkün görünmediği ancak kapalı spor salonlarının çoğaltarak sporun başka dallarını Kemere getirme şansımızın olduğunu gördük. Bunların yanında da Kemer’e mutlaka kongre merkezlerimizin getirilmesi gerekiyor. Sayın Bakanımızın büyük katkısı ile almış olduğumuz kongre merkezimizin imarı şu anda mevcuttur. Sadece arsanın Belediyemize tesliminden sonraki inşaatının başlaması ile en kısa zamanda üç bin ve bin beşyüz olmak üzere iki tane salonu bulunan 4500 kişinin aynı anda kongre yapabileceği bir merkezimizin yeri hazırdır. Ama bunun Kemer’e yeterli olmadığını düşünüyorum.Önümüzdeki dönemdeki mevcut belediyelerinde birleşmesi ile elde edeceğimiz arsaları da değerlendirerek , Kemer’de en az 20 bin kişinin aynı anda kongre yapacağı bir alanı oluşturmak istiyoruz” dedi.



Vali Yardımcısı Yüksel, “Kemer yeni bir eşikte, yeni bir dönemeçte”

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise yaptığı konuşmasında, KETOB ile yakın bir çalışma ve yaklaşım içinde olduklarını belirterek teşekkürlerini sundu. Yüksel, “ Görev yaptığınız süre içerisinde bziler sizler ile çok yakın çalışma fırsatı bulduk. İşletmelerin kendi başlarına yaşadıkları sorunların çözümü amacıyla hem de genel olarak Kemer’in turizmini ilgilendiren çeşitli sıkıntıların başta bakanlıklarımız olmak üzere yerel güçlerimiz ile çözüm amacıyla birçok ortak noktaya varmak adına birlikte çok sayıda buluşma gerçekleştirdik.  Başta KETOB Başkanı ve diğer üyeler olmak üzere hepsine çok teşekkür etmek istiyorum. Bizim beklediğimiz de bu zaten. Hep yakın çalışmak ve hep paylaşım içinde olmak. Kemer yeni bir eşikte, yeni bir dönemeçte. Beldeler kalkıyor, dolayısıyla bir uçtan bir uca Bedibi’nden Olympos’a varana kadar Kemer Belediyesinin yerel yönetim sorumluluğuna giriyor” dedi.



Yüksel “ Kıyıyı efektif, verimli, sağlıklı adil bir şekilde kullanacak bir yönetime kavuşmamız ve kavuşturmamız gerekiyor”

Kıyıların kullanımı ile ilgili görüşlerini de açıklayan Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Plajın,denizin,güneşin kumun ortak kullanımını göz önüne aldığımızda; Beldibinde Olympos’a varıncaya kadar önümüzde iyi örnekler varken Antalya’da buralarda da bu düzenlemelere gitmemiz gerektiğini söylüyorum. Biz bunu resmi olarak söyledik ve ilgili bakanlıklarımız ile paylaştık. Genel olarak bundan birkaç yıl öncesinin bakış açınısının değiştiğini görüyoruz. Elbette kıyılarımızda bakanlık belgeli tesislerimizin yoğun olduğunu biliyoruz. Bu tesislerin kullanım hakkı  ve öncelik hakkı olduğunu da biliyoruz. Ama Kemer ülkemizde normal yaşamın ikinci kuşak turizm tesislerinin, pansiyonların , günübirlik kullanıcıların normal vatandaşların yoğun olarak yaşadığı, yaşamın çok canlı olarak aktığı bir destinasyon. Böyle olunca gün geçmiyor ki; her yapılan yeni tesis kıyıdan yer istemesin. Üç şezlong, 10 şezlong yeter diyerek günü kurtarmamız çok gerçekçi değil.  Dolayısı ile bu anlamda hem resmi olarak devlet tarafında bizlerin, hem de işletmeci arkadaşların ortak noktada buluşacak kıyıyı efektif, verimli, sağlıklı adil bir şekilde kullanacak bir yönetime kavuşmamız ve kavuşturmamız gerekiyor. Bunun örnekleri var. Örneğin Alanya, Side Evrenseki’de de var. Marmaris’de de var. Buna bir an önce el atmamız gerekiyor”







İşte KETOB’un yeni listesi

Tek liste ile tekrar KETOB Başkanlığına seçilen mevcut Başkan Tayyar Gül’ün listesinde şu isimler yer aldı:
Asil Yönetim Kurulu:  Tayyar Gür, Şener Gürler, Metin Peltek, Selçuk Akıltopu, Murat Kalaycı, Mesut Kaplan, Yakup Çekmen, Osman Kafadar, Akli Balaban, Mahmet Ceylan, Dinçer Sarıkaya
Yedek Asil Üyeler: Kenan Açıkalın, Süha Şen, Bülent Gündüz, Mustafa Pelit, Erdal Dalkılıç, Şener Şeker, Erdal Çelik, Mehmet Bağcı, Ekrem Hepiler, Ahmet Polat,Yunus Can
Denetim Kurulu Asil Liste: Yeliz Gül Ege, Aydın Sezgin, Ali Moral
Denetim Kurulu Yedek Liste: Adnan Ceylan, Özhan Erkal,Bilent Güllü