KİLİKYA PALACE’DA ÇEVRE DERSİ

Ayel Çevre Danışmanlığı tarafından verilen eğitimde özellikle tehlikeli atıklar, ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağın toplanması ve tesis içinde uygun yerlerde toplanması konusunda gerekli eğitimler verildi. Otel personelinin yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen eğitimlere Mali İşler Müdürü Emin Büyükaksu, Gıda Mühendisi Çilem Beder, İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Volkan Çetinkaya, Teknik Şef Veysel Okşaş, Ön Büro Müdürü Yasemin Vest de katıldı.



Ayel Çevre Danışmanlık Sahibi Ömer Karaduman, “ Tesis içinde çıkan tehlikeli atıklarımız mutlaka bulundurulması zorunlu olan tehlikeli atık deposunda toplanması gerekiyor. Toplanan bu atıklar en geç altı ay içerisinde lisanslı araçlar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının lisans vermiş olduğu lisanslı bertaraf tesislerine gönderilmesi gerekiyor. Bu arada ambalaj atıklarımızın da kaynağından ayrı toplanarak, hem ekonomik hem de doğal kaynakları koruma açısından önemli olduğunu söylemek isterim” dedi.



Karaduman ayrıca son dönem özellikle Antalya bölgesinde bitkisel atık yağ toplanmasında gelinene noktadan çok iyi olduğunu söyleyerek, “ Bitkisel atık yağ toplama konusunda bölgemiz hayli ilerleme gösterdi. Personelin de son dönem aldığı eğitimler neticesinde, evdeki oluşturduğu bitkisel atık yağları bile otele getirip teslim ediyor. Bu duyarlılığı diğer atıklarımız içinde göstermemiz gerekiyor” dedi.



Kilikya Palace Otel Gıda Mühendisi Çilem Beder yaptığı açıklamada, otellerinin Antalya’da turizm işletme tesisleri içerisinde ilk çevre izni alan otel olduğuna dikkat çekti ve çevre ile ilgili çalışmaların yoğun şekilde devam edeceğini söyledi.