KIŞ DÖNEMİ KEMER’DE HER ZAMANKİNDEN DAHA ZOR OLACAK!




Rusya’nın açılmış olması Kasım ayına destek oldu!

Sadi Yıldırım, kış döneminin Kemer’de her zamankiden daha zor olacağını söylerken, “ Bunu zaten geçmiş yıllarda da hep söyledik. Kış turizmi dediğiniz zaman, Alman, Hollandalı, Belçikalı yani Avrupalı misafirlerden Kemer Bölgesi iyi besleniyordu zamanında. Fakat son yıllardaki gidişat belli. Geçtiğimiz yaz aylarındaki yaşanan % 40 düşüş kışa da yansıdı. Oteller açılmadı. Açık olanlar çok erken kapandı. Burada Tur operatörleri sadece iki iç otel için operasyon yapmaz hale geldiler. Bu yüzden destinasyonu kapatmaya başladılar. Kapatınca elbette ki, buraya Avrupalı misafir gelmemeye başladı. Şu anda biz her halükarda geçen yıllarda 500-600 Avrupalı misafiri ağırlarken maalesef şimdi 200-250 arasındayız. Tabii ki Rusya’nın açılmış olması Kasım ayına destek oldu. Aralık ayında da beklenmeyen bir şekilde Rus geliyor. Hem yılbaşında hem onların Ocak ayındaki özel günlerinden dolayı yılbaşında 250 ye yakın Rus misafirimiz gelecek. Ocak-Şubat aylarında toplantı grupları ile devam etmek zorundayız. İyi ki toplantı salonlarımız var. Yoksa otel kapanmak zorunda kalacaktı. Hali hazırda tüm bunlara rağmen otelimiz zarar ediyor. Patronlarımızın sarf ettiği çabadan dolayı otelimiz açık kalıyor. Patronlarımız, personele sırf istihdam sağlamak için otelimizin açık kalmasını sağlıyorlar” dedi.


Çok sayıda Futbol sahaları lazım Kemer’e

Futbol grupları ağırlamak açısından Limak Limra olarak şanslı olduklarını da dile getiren Yıldırım, “ Bu konuda futbol sahaları sadece  bizde var. Ancak futbol takımlarını buraya getirmekte sıkıntı çekiyoruz. Çünkü maç yapma durumlarında, maç yapacak, burada hazırlık maçı yapacak takım bulmakta zorlanıyoruz. Belek tarafına maç yapmak için gitmek zorunda kalıyorlar. Fakat git gel 3 saat gibi bir zaman alıyor. Gönül ister ki, oteller açık kalsın, futbol sahaları çoğalsın. Rekabet edelim ama bu rekabet esnasında da aynı anda 8-10 takım değil de 20-25 takım gelsin de Kemer’de futbol takımlarına kamp ve maç yaptıralım” dedi.

Ukraynalı misafirin yerini Rus misafir alacak!

Nevruz’da bir hareketlilik olacağını da dile getiren Sadi Yıldırım değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Nevruz olacak diye düşünüyoruz. Geçen sene bir miktar Nevruz olmuştu. Sonrasında da Nisan ayı itibarı ile yaz sezonuna merhaba diyeceğiz. 2016 yılında Ukraynalılar vardı bölgemizde. Biz geçen seneye göre fiyatlarımızı biraz yükselteceğiz. Bununla birlikte Ukraynalı sayısı azalırken, Ruslar bu sayının yerini almaya başlayacak. Ama bizim en büyük amacımız Avrupa segmentini kaybetmemek. Avrupa’ya yine gerektiği ölçüde önem verip yine onların buraya gelmesini sağlamamız lazım. 2016 yılı kadar kötü bir yıl değil ama 2015 gibi de iyi bir yıl olmayacağını söyleyebilirim. Fiyatlarımızı bir miktar arttıracağız. Bunun yanında personel gibi, yiyecek içecek gibi maliyetlerimiz artıyor. Bu yıl 60 tane fuara katılıyoruz. Şubat ayında her şeyi daha iyi göreceğiz” diye konuştu.