KISA DÖNEMLİ YURT DIŞI TATİL TALEBİ % 38 ARTTI

tatilsepeti.com verileri, turlara ek olarak yurt dışı otellerine olan talebin geçen yıla göre yüzde 38 arttığını ortaya koydu

Baharın artık iyice kendini hissettirmesiyle birlikte yurt dışı rezervasyonlarda da artış başladı. Bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın Perşembe gününe denk gelmesi, kısa süreli tatil fırsatlarının da doğmasını sağladı. Bu fırsatı değerlendirmek isteyenler 1 gün izin alıp 4 gün tatil yapabilecekler. Tatilciler bu fırsatı daha yoğun olarak yurtdışı lokasyonlarda değerlendiriyor. tatilsepeti.com verilerine göre de turların yanı sıra yurt dışı otellerine olan talebin de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artış gösterdiği ortaya kondu.

19 Mayıs döneminde yine en çok ilgi gören Avrupa yurt dışı kültür turları oldu. Roma, Paris ve Amsterdam gibi klasikleşmiş turlar satışlarda ilk sıralarda yerini aldı. Bu lokasyonlara ek olarak farklı yerler keşfetmek isteyen misafirler şimdilerde revaçta olmaya başlayan, şatolar diyarı Transilvanya’nın da ziyaret edildiği Romanya ve Bulgaristan turlarını tercih etti. Popülaritesi günden güne artan bu turda kişi başı 199 Euro’dan başlayan fiyatlarla çok sayıda saray ve şatoları görmek mümkün oluyor. Drakula filmlerine konu olmuş, vampir efsanesinin doğduğu gizemli Drakula Şatosu da ziyaret edilen önemli yerler arasında yer alıyor.

18 – 22 Mayıs tarihlerinde bazı Akdeniz kıyılarında denize de girilebilen sıcaklıkların oluşması deniz tatili yapmak isteyenlere de bulunmaz bir fırsat sağlıyor. Avrupa’nın Akdeniz sahil şeridinde bulunan Nice, Barselona ve Adriyatik’in İncisi olarak anılan Montenegro bu kapsamda en çok ilgi gören destinasyonlar arasında yer alıyor. Vizesiz olarak seyahat edilebilmesi sebebiyle son yıllarda popülaritesi oldukça artan Montenegro turlarına katılmak kişi başı 369 Euro’dan başlıyor. Barselona ve Nice turları ise 697 Euro civarında seyrediyor. Avrupa dışında farklı yerler keşfetmek isteyen misafirler ise 4 günlük bayram seyahati için Dubai ve vizesiz olarak seyahat edilebilen Casablanca – Marakeş’i tercih ediyor. Casablanca – Marakeş / Fas tur fiyatları kişi başı 599 Euro’dan, Dubai turları ise kişi başı 499 Euro’dan başlıyor.

Yurt dışı tatil talebi yüzde 38 arttı

tatilsepeti.com verilerine göre düşük seyreden döviz kurları ve vade farksız 9 taksit gibi avantajlı ödeme imkânı turların yanı sıra yurt dışı otellerine olan talebin de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artış göstermesine sebep oldu. Bunlara ek olarak bu yıl itibariyle misafirlere otelde ödeme imkânı da sağladıklarını belirten tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz “Vize seyahat güvencesi ve Türkçe danışma desteği de yurt dışı otel rezervasyonlarının tercih edilmesinde etkili oldu. 19 Mayıs için son dakika satışlarına girildi” dedi.