KONYAALTI’NDA DENİZİ VE SAHİLİ TEMİZLEDİLER

18 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Plajlarında temizlik yapıldı.

KONYAALTI’NDA DENİZİ VE SAHİLİ TEMİZLEDİLER

DenizTemiz Derneği/TURMEPA gönülleri, STK’lar, çocuklar ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Konyaaltı Sahili 1 Nolu Plaj’da buluşarak kıyı ve deniz dibi temizlikleri için bir araya geldi. DTO (Deniz Ticaret Odası) Antalya Şubesi de Başkan Ahmet Çetin’de bu özel günde temizlik yapan gönülleri yalnız bırakmadı.

Kıyı ve deniz temizliği etkinliğine, TURMEPA/Deniz Temiz Derneği Antalya Şubesi Başkanı İzzet Ünlü, DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin,  Antalya Liman Başkanı Mustafa Yılmaz, KONSİAD Başkanı İlhami Kaplan ile çok sayıda gönüllü katıldı.

Ekmeğimizi denizden çıkarıyoruz!

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin Yaptığı açıklamasında “ Bugün burada, 18 Eylül dünya temizlik günü nedeniyle, TURMEPA Şube Başkanlığının düzenlemiş olduğu deniz ve kıyı temizliği için bulunuyoruz. Denizleri temiz tutmak en öncelikli görevimiz. Çünkü ekmeğimizi biz denizden çıkartıyoruz. Üyelerimizin % 90’ı denizden ekmeğini kazanıyor. Bu etkinlik için kardeş kuruluşumuz TURMEPA’ya destek verdik. Antalya’nın genelinde bütün odalar, resmi kurumlar çeşitli bölgelerde temizlik düzenliyor. Konyaaltı sahili dünyanın en güzel sahillerinden bir tanesi. Dönem dönem bu tarz dip temizliklerini bölgemizin çeşitli yerlerinde sürdüreceğiz. Çünkü denizlerimizi temiz tutmak zorundayız. Antalya olarak 640 km. bir sahilimiz var. Antalya turizmine denizimizin büyük katkısı var. Bu sahillerimizi tertemiz tutmalıyız ki, turizme daha fazla katkı sağlamamış olalım“dedi.

Bir rapor yaparak kirliliğe dikkat çekmek istiyoruz!

TURMEPA/Deniz Temiz Derneği Antalya Şubesi Başkanı İzzet Ünlü, konuyla ilgili şunları söyledi: “Tekrar yeniden kıyılardayız. Pandemi döneminde uzak kaldığımız kıyılarımıza tekrar kavuşmuş bulunuyoruz. Antalya’da Deniz Ticaret Odası ile beraber DenizTemiz Derneği/TURMEPA olarak deniz dibi ve kıyı temizliği yapıyoruz. Burada bize destek veren Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, SETUR Marina, Deniz Ticaret Odası, Yaşam Hastaneleri, ANSUDER Dalış Kulübü ve aynı zamanda Yunus Diving Center’e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Amacımız duyarlılık oluşturmak. Kıyı ve dip temizliği yaparak vatandaşlarımızın çözüm ortağını sağlamak. Buradan çıkan atıkları ayrıştırarak, tartarak, istifleyip genel merkezimize bilgi veriyoruz. Bir rapor yaparak kirliliğe dikkat çekmek istiyoruz.”dedi.

Eğer kirletmezsek temizlik yapma ihtiyacı da duymayız!

Antalya Liman Başkanı Mustafa Yılmaz ise yaptığı açıklamada “ Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajında TURMEPA’nın düzenlediği Deniz Ticaret Odası ve STK’ların katıldığı herkesin buraya gönüllü olarak katıldığı bir etkinlikteyiz. Amacımız denizlere sahip çıkmak. Gelecek nesillere de temiz bir deniz bırakmak. Aslında kirletmemeyi öğretmeliyiz. Eğer kirletmezsek temizlik yapma ihtiyacı da duymayız. Bu bilinci de küçük yaşlarda başlıyor eğitim. İnşallah gelecek nesillerde de bu eğitimleri alarak çevremizi ve denizimizi temiz tutarak bu şekilde kullanmayı sağlayabiliriz.”dedi.