KÖRFEZDEN DİREK UÇUŞLAR BAŞLADI

KÖRFEZDEN DİREK UÇUŞLAR BAŞLADI
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) havayolu şirketi Air Arabia, Sharjah’dan 3 saat 15 dakikada Antalya Havalimanı’na geldi. Uçuş ekibi ile yolculardan oluşan 168 kişiyi, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ile törene katılanlar EXPO 2016’nın simgesi simge çiçeği şakayık ve karanfillerle karşıladı.

BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü işbirliğinde izlediği stratejisiyle Körfez ülkelerinden zengin ve harcama alışkanlıkları yüksek turistlerin gelmesindeki önemli bir engelin kalkmasını sağladı ve Antalya’ya direkt uçuşlar başladı. Körfez’deki geniş uçuş ağı sayesinde bağlantılı uçuşlarla çevre ülkelerden de yolcuları Antalya’ya getirecek BAE merkezli havayolu şirketi Air Arabia’nın doğrudan Antalya’ya tarifeli uçak seferlerine başlaması nedeniyle Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde tören düzenlendi. Karşılama törenine Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Recep Yüksel, BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Air Arabia Türkiye Müdürü Nüket Angın, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Antalya ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, DHMİ, ICF ile BAKA uzmanları ile seyahat acentesi yetkilileri katıldı.

Dubai’ye 25 km uzaklıktaki Sharjah Havalimanı’ndan başlayan uçuşlar için gerçekleştirilen törende; 3 saat 15 dakikada Antalya’ya gelen Air Arabia uçağının mürettebatı ve yolcularından oluşan 168 kişi EXPO 2016 Antalya’nın simgesi Şakayık ile karanfillerden oluşan çiçeklerle karşılandı ve pasta kesildi. Turizm çeşitliliğinin gelişmesi için Arap ülkelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Sadece birkaç ülkeye bağımlı olmaktan kurtulmalıyız. Ağırlıklı olarak Rusya ve Almanya’dan gelen ziyaretçi sayımızı çeşitlendirmeliyiz. Özellikle turizm sezonunu 12 aya yaymak için hedef kitlemiz içerisinde Körfez ülkelerinin de bulunması gerekmektedir. Air Arabia’nın Sharjah-Antalya uçak seferlerinde 168 kişilik uçakların tamamı dolu geliyor. Antalya olarak uçuş frekanslarımızın sayısı önümüzdeki dönem artarsa yılda 7 bin olan körfez pazarı ziyaretçi sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Dubai'ye gitmek isteyenlerin Ankara, İstanbul üzerinden değil, Antalya üzerinden de gidebilmesi de büyük kolaylık. Körfez’den direkt tarifeli uçuş seferlerinin Antalya ve ülkemiz turizmi için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Air Arabia’ya Antalya seferleri konusunda büyük destek veren BAKA başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Air Arabia Türkiye Müdürü Nüket Angın ise ilk kez Ortadoğu’dan Antalya’ya sefer başlattıklarını, şimdilik haftada üç gün sefer yapılacağını belirterek, “İleride seferleri artırmayı düşünüyoruz. Direkt uçuşlarla aktarmalar ve havalimanında geçirilen süreyle birlikte yaklaşık 1 gün olan Antalya ve Körfez ülkeleri mesafesi 3.5 saate indi” dedi. Air Arabia’nın tarifeli direkt Antalya uçuşları Dubai’ye 25 km uzaklıktaki Sharjah Havalimanı’ndan karşılıklı gerçekleştirilecek ve uçuşlar ilk etapta 168 kişilik uçaklarla haftada 3 gün yapılacak. Uçuşlar, Air Arabia’nın Körfez’deki geniş uçuş ağı sayesinde bağlantılı uçuşlarla çevre ülkelerden de yolcuları Antalya’ya getirecek