'KÜLTÜR VE TURİZM BAKANIMIZ SAYIN MEHMET NURİ ERSOY'A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ!'

TUROYD ( Turizm Otel Yöneticileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu gündemi değerlendirdi.

 'KÜLTÜR VE TURİZM BAKANIMIZ SAYIN MEHMET NURİ ERSOY'A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ!'

TUROYD ( Turizm Otel Yöneticileri Derneği) Başkanı Ali Can Aksu değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi.

- TUROYD ( Turizm Otel Yöneticileri Derneğinin) kurulması ile otel yöneticilerimizin özgüveni yükseldi. Türkiye'de Turizm yatırımlarına baktığımızda yaklaşık 135 milyar dolarlık yatırım bakanlıkve belediye işletme belgeli tesislerin yaklaşık 19 bin otel, 1,5 milyon çalışan ve 54 yan sektörü besleyen otelcilik sektörü eğitimli otel yöneticileri tarafından yönetilmektedir.

- Geçmişte varlığı ve etkisi öne çıkarılmayan otel yöneticileri TUROYD un varlığı ile Türk turizm politikaları ve turizmin gelişiminde etkin bir rol üstlenmeye başladı. Geçmişteki Bakanlarımızın döneminde otel yöneticileri kapılar çok zorlansa da bir türlü açılmamış, varlığını maalesef kabul ettirememiştir.

- Otel yöneticileri mevcut Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un " Turizmde  profesyoneller olmadan olmaz " anlayışı ile otel yöneticilerimizin değeri ortaya çıkmaya başladı. Sayın Bakanımız biraz daha ileri gidip TGA da Otel Yöneticilerine "Danışma Kurul Üyelik koltuğu" vermesi bizleri daha da onure etmiştir. Bundan dolayı T.C Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'a çok teşekkür ederiz.

- Otel yöneticilerin "kimlik kazanmaları" için tek mücadele veren TUROYD olmuş olup diğer yönetici STK ların hiç birinin bu konuda mücadelesi olmamıştır. Bugün Bakanlık nezdinde var olmaları yine TUROYD un etkili mücadelesi sonucu olmuştur. Bunun aksini kimse ifade edemez.

- Tüm TUROYD üyelerimize bu mücadeleye verdikleri büyük katkıdan dolayı sonsuz teşekkür ederim. TUROYD'un kuruluş misyonu"Sermaye & Bilgi" uyum ve işbirliği üzerine kurulmuştur. Sermaye bilgiyi asla ezmemeli !.. Bilgi Sermayeyi iyi yönetmeli !. Otel yatırımları bir beton yığınında ibarettir. Buna ruh veren deneyimli yöneticiler ve çalışanlardır. Dolayısı ile Otelcilik meslek yasası konusunun önemi ve mücadelesi sadece TUROYD tarafından kuruluşundan bu yana gündeme taşınmış ve hala mücadeleye devam edilmektedir.

- Sn. Mehmet Nuri Ersoy Bakanımız başından beri savunduğu meslek yasası ile ilgili çalışmalar başlanmıştır. TUROYD olarak her konuda yatırımcının menfaati doğrultusunda tesislerimizi en iyi şekilde işletip olumlu sonuçlar için çalışmaktayız.

- Ayrıca Türkiye genelinde 81 il 23 ülkedeki tüm yönetici üyelerimiz ile beyin fırtınası yaparak turizmde geleceği tasarlamak adına çalışmalar yürütüyoruz.Sonuç olarak Türkiye  turizminin geleceği açısından Turizm otel yöneticilerinin sahada etkin rol alması gerekmektedir.