KUZEY IŞIKLARI‘NIN MASALSI DANSINI IZLEYEBILECEĞINIZ EN IYI 8 YER

Seyahat arama ve karşılaştırma sitesi momondo, muhteşem renkleriyle izleyenleri büyüleyen semavi ışıkları izlemek isteyenler için çok özel bir liste hazırladı. İşte seyahatseverlerin yılda sadece iki kez şahit olunan göz alıcı güzellikteki Kuzey Işıkları’nı izleyebileceği 8 yer;

ION Hotel- Selfoss İzlanda

Reykavik’ten arabayla sadece bir saatlik uzaklıkta olan, modern ve minimalist bir yapıya sahip ION Luxury Adventure Hotel, lavların oluşturduğu sarp bir arazinin ortasında yükseliyor. Thingvellir Ulusal Parkı ve ünlü Geysir kaplıcalarına yakın olan otel, rafting, buz yürüyüşü ve Amerika ve Avrasya kıtaları arasındaki yarık olan Silfra Yarığı’na dalışa kadar birçok spor aktivitelerini organize ediyor.

ION’da Kuzey Işıkları ile ilgili bütün sorularınınız cevaplayacak bir astronom ve enfes panaromik manzarasıyla Kuzey Işıkları barı bulunuyor.

Hotel Ranga-Hella,İzlanda

Havaalanından sadece iki saat uzaklıkta olan ve sessiz kırsal alanla çevrili Hotel Rangá’da, Hekla yanardağı manzarası eşliğinde köpüklü bir açık hava jakuzisinde oturarak parlayan gökyüzünü izleme şansı sunuyor.

Otelde yer alan özel ‘Aurora alarmı’ uyandırma servisi ile konuklarının uyuyarak ışık şölenini kaçırmamalarını sağlıyor. Aynı zamanda Kuzey Işıkları’nı profosyonel bir şekilde izlemek isteyenler için otelde üst düzey bir yıldız izleme aktiviteleri astronomik gözlemevi bulunuyor.

Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Norveç

Sorrisniva Igloo Hotel, Alta nehrinin kıyılarında, Kuzey Işıklarını izlemek için en uygun noktalardan biri. Tamamen buzdan yapılmış ve her kış en baştan şekil verilen fantastik bir otel olan Sorrisniva Igloo Hotel konuklarına ilginç bir deneyim yaşatıyor. Seyahatseverlerin keyifli günler geçireceği Sorrisniva’da dışarıda sıcacık bir ateşin başında tipik bir ‘lavvo’ çadırında kamp da yapmakta mümkün.

Hurtigruten – Bergen, Norveç

Kuzey Kutbu’ndayken bir taşla iki kuş vurmak için, sembolik Hurtigruten gemilerinden birine binebilir ve Norveç kıyılarının donmuş arazisi boyunca deniz yolculuğu yaparak Aurora bölgesine giderek, ışık gösterisi izlenebiliyor.

Destansı Kuzey Kutbu keşif gezisinin başlangıç noktası olan ve Kuzey Kutbu’na açılan geçit olarak da bilinen Tromsø da dahil olmak üzere yolunun üzerindeki 30’u aşkın limanda mola verecek keyifli bir kuzey tatili yapılabilir.

Hotel Kakslauttanen – Saariselkä, Finlandiya

Fin Laponyası’nda yer alan ve bir aile işletmesi olan otel, Hotel Kakslauttanen’de yıldızlı gökyüzünün hemen altında uyumasını sağlayabilmek için buhar ve buzlanma yapmayan camdan imal ettiği Eskimo evlerinden oluşan bir köyü bulunuyor.

Otelde konaklayan misafirler sıcacık yataklarından muhteşem Kuzey Işıklar’ı dansını izleyebiliyorlar. Buradaki diğer aktiviteler arasında, Ren geyiği safarisi, karda ata binme ve isteğe bağlı olarak buzlu Baltık Denizine dalış imkanı da sunan, buz kırma gemisiyle gezinti mümkün.

Santa Claus Holiday Village – Rovaniemi, Finlandiya

Laponya’nın yerlileri olan Sami halkının yaşadığı Rovaniemi bölgesinde, özellikle çocukların çok sevebileceği sıra dışı bir konaklama seçeneği olan Santa Claus Holiday Village bulunur.

Burası Kuzey Işıklarını arama serüvenine başlaman için ideal yerlerden birisi olması dışında, gündüz saatlerinde çocukları oyalayacak pek çok şeye sahip. Otelin Zencefilli Çörek adlı kulübünde, kızakla kaymaktan, el sanatları, hamur işi pişirme aktiviteleri ve hatta peri okuluna kadar her şey mevcut.

Abisko Mountain Lodge – Abisko, İsveç

İsveç Laponyası’nın en kuzeyindeki vadiye kurulu Abisko Mountain Lodge’un gösterişten uzak kulübeleri, Kuzey Kutbunda keyifli bir konaklama arayanlar için ideal bir mekan. Konukların keyifli vakit geçirebileceği birçok aktivite mevcut buzda balık tutmaktan, helikopterli kayağa (heliski) kadar çok seçenek sunuyor.

Abisko Mountain Lodge misafirleri Abisko Ulusal Parkı’nda bulunan buzlu Torneträsk Gölü’nü görebiliyor. Buranın diğer bir özelliği, bilim adamlarının ‘mavi delik’ olarak tanımladığı ve çevresindeki alan ne kadar bulutlu olsa da genellikle açık olan bir gökyüzü parçasına sahip olması. Ayrıcalıklı bir izleme noktası istiyorsan, Aurora Sky Station’a iyi bir alternatif.

Tree Hotel – Harads, İsveç

İsveç’te bulunan Treehotel, adının hakkını vererek ağaçların tepesinde uyuyabilmeni sağlayan, inanılmaz derecede ilham verici tasarıma sahip bir otel.

Burada ormanın tam kalbine kurulmuş odun ateşiyle ısıtılan küvetlerde rahatlayabilir, Aurora’ları resimlerde kusursuz bir şekilde yakalayabilmek için fotoğrafçılık kurslarına kaydolabilir veya o parlayan kozmik girdapları kovalamak için kar arabası safarilerine katılabilirsin.