'LASTMİNUTEFAİR' TURİZM PAZARLAMA FUARI KAPILARINI AÇTI

“Lastminutefair” Turizm Pazarlama Fuarı sektörde yaşanan zorluklara rağmen 2021 sezonuna katma değer yaratmak ve aktif pazarların ilgililerine motivasyon yaratabilmek amacıyla kapılarını açtı.

'LASTMİNUTEFAİR' TURİZM PAZARLAMA FUARI KAPILARINI AÇTI

Lastminute Fuarı güncel şartlar dâhilinde 1500’e yakın yurtdışı turizm profesyonelini ve seyahat acentesini iki gün boyunca Turizmin Başkenti Antalya’da Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi  Anfaş’da ağırlayacak.

GMT Fuarcılık, Türkiye‘nin önde gelen turizm markalarını ve bileşenlerini dünya turizm pazarlarına sunarak turizm profesyonellerinin, yatırımcılarının ve yeni girişimcilerinin ülkemizle olan iletişimini B2B görüşmeler çerçevesinde arttırarak pekiştirecek. Fuarın partner ülkeleri; Macaristan, İsveç ve Kıbrıs. Parter destinasyonu ise Erzurum Palandöken.Fuara yurt dışından gelen acentelerin ülkeleri ise; Rusya, Ukrayna, Moldova, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Almanya, Romanya, Slovenya, Romanya, Litvanya.

Selçuk Meral : “Işık Olmak İstedik”

GM Center ve GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral Açılış konuşmasında , 2019’da Antalya Turizm Fuarı olarak başladıkları yolculuğa bu yıl “Last Minute” olarak devam ettiklerini belirterek, “Bu karanlıkta bir mum yakmak istedik. Işık olmak istedik” dedi.

Nadir Alpaslan: “Güvenli Turizm Sertifikasını Kararlılıkla Devam Edeceğiz”   

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, aşılanma süreci tamamlanana ve salgın gündemin ön sıralardaki yerini kaybedene dek ‘Güvenli Turizm’ sertifika programının en büyük güç ve silahlardan bir tanesi olacağını belirtirken, programı kararlılıkla uygulamaya devam edecekleri söyledi.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı: “Bu yıl Son Dakika Satışları Etkili Olacak”

AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı ise Antalya’nın geçen yıl dünyada turizmin başlamasına öncülük ettiğine dikkat çekerken, bu sezonda da son dakika satışlarının belirleyeceğini olacağını aktardı.

Ümit Uysa Hedefimiz “100 Milyon Turist”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Last Minute Fair Marketing Fuarı’nın açılışında “Türkiye’mizin bütün özellikleriyle, top yekûn turizme girdiğimizde dünya piyasasından çok daha güçlü ve büyük pay alacağız. Öncü kitle turizmimizin yanına çeşitlenmiş, 30 milyon değil 100 milyon turisti ağırlayan bir Türkiye’yi hayal edebileceğiz” diye konuştu.

Hamit KUK: “Yeni döneme hazırlanmak için Bu Fuarlar Etkili”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kurt, birçok etkinlik ve fuarın bu süreçte iptal edildiğini, ileri tarihlere ertelendiğini belirterek, “Turizm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi koşullarından etkilendi. Bu kaotik ortamdan az hasarla çıkıp yeni döneme hazırlanmamız için bu tip fuarlar büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Erzurum Belediye Başkan Yardımcısı  Murat Altundağ;  “Bu  zor dönemde bu organizasyonu gerçekleştirme cesareti gösteren GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral’i yürekten kutlarım.   Biz de Erzurum Belediyesi olarak organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Türk turizmi için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz.” dedi.

Lastminute ile Yerinde Pazarlama

Yurt dışı acente temsilcileriyle Türk turizm profesyonellerini bir araya getirecek olan fuar, Türk turizmine yerinde pazarlama imkanı da yaratacak.

Paneller ile Turizmcilere Yeni Perspektifler Sunulacak

Fuar kapsamında iki gün boyunca turizm sektörünün geleceğine dair tüm konular masaya yatırılacak.  Türk turizmi için büyük öneme sahip Almanya ve Rusya pazarlarının uzmanları ve ayrıca iç pazarın önemli turizm aktörleri panellerde analizler yaparak turizm endüstrisine yeni perspektifler sunacak.

Old Town Turizmi Ön Plana Çıkarılacak 

Muratpaşa Belediyesi ve AKOED (Antalya Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği) ile 26-27 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşecek “Lastminute Fair” de önemli bir proje gerçekleşecek. Fuar’da büyük bir stant katılımı ile Muratpaşa Belediyesi ve AKOED, Apollon’un şehri Antalya ve Kaleiçi’nin tanıtımını fuara gelen acentelere ve katılımcılara Kaleiçi turu düzenlenecek. Fuarda bu proje kapsamında İtalya, Slovakya ve Polonya  Old Town belde yöneticileri ile workshoplar gerçekleştirecek ve “Old Town Turizmine” dikkat çekilecek.

Kaleiçi Tanıtımına Büyük Katkı “ 10 Bin Adımda Kale İçi Turu”

Bu proje kapsamında 28 Nisan 2021 tarihinde fuara katılan acente yetkilileri, Muratpaşa Belediyesi , AKOED (Antalya Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği) ve Lastminute Fair işbirliği ile dünyada emsalsiz bir değer olan Kaleiçi turunu gerçekleştirecek.  Tur kapsamında Kaleiçi Marina’da Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Av.Ümit Uysal ile sohbet gerçekleştirecek olan acente yetkililerine Kaleiçi’nin değeri bir kez daha vurgulanacak.