LUFTHANSA GRUBU DİJİTAL YATIRIMLARINA HIZ VERDİ

ITB Berlin’de Lufthansa standında gerçekleştirilen toplantıya katılan Lufthansa AG Yönetim Kurulu Üyesi Harry Hohmeister ve Lufthansa Hub Havayolları Satış Direktör Yardımcısı Heike Birlenbachbasın mensuplarına bilgiler verip soruları yanıtladı.

Günümüzde dijital alanda yolcuya kişileştirilmiş hizmet ve ürünler sunmanın son derece önemli hale geldiğini belirten Lufthansa AG Yönetim Kurulu Üyesi Harry Hohmeister, 2020 yılına kadar bu alana 500 milyon Euro yatırım yapacaklarını söyledi.

Dijitalhizmet ve ürünlerin yolcular tarafından hem havada bulutların üstünde hem de yerdeyken kullanılabildiğini belirten Hohmeister,gezginlere 250 gazete ve dergiyi e-dergi olarak indirme imkânıtanıdıklarını hatırlatarak “Sadece Şubat ayında 200 bini aşkın dosya indirilmesi, sunduğumuz hizmetlerin müşteriler tarafından beğeniyle karşılandığını gösteriyor” dedi.
Müşterilere "Mildred" adıyla bir sohbet aracı sunduklarını bununla da uçuş için en uygun fiyatların kolayca bulunduğunu vurgulayan Hohmeister şu bilgileri verdi: “Yolcularımız, havadayken Apple Watch ile de uçuşlarıyla ilgili bilgilerine erişip, daha da fazlasını yapabiliyorlar. Google için geliştirdiğimiz kişisel asistanımız yakında devreye girecek. Böylece yolcular ellerindeki cihazlardan yaklaşan Lufthansa uçuşları hakkında bilgi sahibi olacak. Asistan, yolcuların uçuşla ilgili konuşma metinlerini kullanarak sorularını da yanıtlayacak.”
Dijitalleşmenin Lufthansa için yeni bir uygulama geliştirmenin çok ötesinde olduğunun altını çizen Hohmeister, “Son teknolojileri kullanarak, müşterilerimizin beklentilerini karşılayıp, yolculuklarının iyi geçmesini sağlamak adına onlara destek oluyoruz. Bunu da sadece büyük yenilikler yaparak değil, aynı zamanda seyahate daha keyifli, daha konforlu ve daha kişiselleştirilmiş hale getirmek için ufak dokunuşlar yapıyoruz” diyor.

Filoya yeni nesil Boeing’ler katılacak

Basın mensuplarına 2020 yılında filoya katılacak yeni nesil uçaklar hakkında da bilgi veren Lufthansa AG Yönetim Kurulu Üyesi Harry Hohmeister, yeni tasarım ürünü Boeing Triple Yedi X’i filolarına katacaklarını söyledi. Söz konusu uçağın business class’a yeni bir boyut katacağı, yolcuların telefon ya da tabletlerinin kablosuz bağlantısıyla, geliştirilmiş koltuklarını kontrol etme imkânına kavuşacağı belirtiliyor.

Boeing Triple Yedi X’in koltukların pozisyon, uçak içi eğlence, kişisel cihazları kontrol etme gibi birçok yeni özelliğe sahip olacağını belirten Hohmeister, “Yolcularımız ister yalnız isterse ailecek, hangi amaçla bizimle uçuyorlarsa uçsunlar, ister uyusun isterlerse de çalışınlar, koltuklar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandı. Sabırsızlıkla beklenen yeni nesil koltuklar, yolcularımızı şaşırtacak birçok özelliği sahip olacak” diye ekledi.

Lufthansa Hub Havayolları Satış Direktör Yardımcısı ve Lufthansa Hub Havayolları Kıdemli Başkan Yardımcısı Heike Birlenbach ise, yeni nesil koltukların Lufthansa AG bünyesindeki Lufthansa, Avusturya Hava Yolları ve Swiss için ortaklaşa geliştirildiğini ifade etti. Bünyedeki üç havayolu için ortak hareketlerin hizmetlerin standardını artırıp, süreçleri kısalttığını vurgulayanBirlenbachaçıklamalarına “Ortak hareket edilmesi öncelikle müşteri ve satış ortaklarımız açısından karmaşayı ortadan kaldırıyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde hizmete girecek olan ‘BookaGroup’ platformumuz, üç havayolunun ortak hareket etmesi yaklaşımının güzel bir örneğini oluşturuyor. Satış ortaklarımız, web tabanlı tek bir site ve tek araçtan Lufthansa, Avusturya Hava Yolları ve Swiss’ten istedikleri seyahate satın alıp rezervasyonlarını yapabilecek hale geliyor. Lufthansa Grubu olarak, bünyemizdeki üç havayolu için 44 ülkede 170 varış noktasına, haftada 7 bin 500 sefer yapıp, 49 Euro’dan başlayan esnek seçenekler sunuyoruz” şeklinde devam etti.