MACARLAR VEZESİZ TÜRKİYE'Yİ SEVDİ

MACARLAR VEZESİZ TÜRKİYE'Yİ SEVDİ
Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) sezon öncesinde her yıl olduğu gibi 24 uluslararası turizm fuarında stant açarak Alanya tanıtımlarını sürdürüyor. Bu tanıtım zincirinin 14’üncü halkası olan Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de yapılan Utazas Turizm Fuarı yine ALTAV’ın katılımıyla tamamlandı. Alanya’yı ALTAV Başkan Yardımcısı Kerim Kılınç temsil etti. Macaristan’dan Türkiye’ye yapılan ziyaretler hakkında bilgi veren Kılınç, 2013 yılında 100 bin misafirin Türkiye’ye giriş yaptığını, 2014 yılında yüzde 23 artış yakalandığını ve 2015 yılında hedeflerin yüzde 20 artış seviyesinde olduğunu ifade etti. Fuar atmosferini ve yaptığı görüşmeler sonunda izlenimlerini aktaran Kılınç, şunları kaydetti:

“ANTALYA AĞIRLIĞINI HİSSETTİRİYOR”

Fuarda Green Travel, Sun and Fun ve Neckermann gibi firmalar yer alıyor. Alanya’dan 20 kadar otel temsilcisi, tur operatörleri çatısı altında stantla tanıtım yapıyor. Fuarda Türkiye’den ağırlıklı olarak Antalya bölgesi otelleri temsil ediliyor.

“BASIN YOLUYLA TANITIM SÜRÜYOR”

Macaristan’ın en çok okunan turizm dergilerinden birisi olan Goutazas’a röportaj verdim ve tarihi, doğal güzelliği ve konaklama seçeneklerinin çeşitliliğini anlatarak Alanya’nın tatil için neden seçilmesi gerektiğinin detaylarıyla altını çizdim. Basın yoluyla tanıtımlarımız sürüyor. Ayrıca Goutazas’ın yazarı Szeszle Szilvia’yı ALTAV adına Alanya’ya davet ettim. Mayıs ayında yapacağı ziyarette Alanya’yı fotoğraflayacak ve bir makale yazacak.


“BÜYÜKELÇİ ALANYA STANDINDA”
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dahaoğlu’nun da tanıtım çalışmalarına destek verdiği ALTAV Alanya standında Turizm Tanıtma Müşaviri Songül Camgöz ve Büyükelçi Şakir Fakılı’yı ağırladık. Alanya’daki son gelişmeler hakkında bilgilendirme yaptık. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ve ALTAV’ın hediyelerini Büyükelçi Fakılı’ya ilettik.

“VİZE ÜCRETİ KALDIRILIYOR”

ITB Berlin öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapmış olduğu Budapeşte ziyareti ve karşılıklı atılan işbirliği adımları Macarlar tarafından olumlu karşılandı. Geçen sene Türkiye’nin Macaristan’a vize uygulamasını kaldırması ziyaretçi sayısının artmasında önemli bir etkendi. Bu sene de Macaristan hükümeti jest yaparak Türkiye’den giden misafirler için Schengen vizesi ücretini kaldırıyor. Bu açıklama Başbakan Davutoğlu ziyaretinde yapıldı. Öte yandan Alanya’ya geçtiğimiz yıllarda tatile gelenlerin yoğun olarak standımızı ziyaret etmeleri ve büyük kısmının memnuniyetlerini bildirmeleri bizleri sevindirdi.