MARTI TAKSİM AÇILDI

Dünyadaki ekonomik, bölgelerde siyasi çalkantılara rağmen Türkiye’nin turizmde dimdik ayakta olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise “Tüm zorluklara rağmen Türkiye toplamında geçen yılı yakalayacağız. İstanbul 10 milyona doğru gidiyor. Martı İstanbul’da olduğu gibi bundan sonra kültür ve sanatın öne çıkarılarak marka olarak dünya gündemindeki yerini alacaktır” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de oteli çok beğendiğini belirterek, “Martı güney sahillerinde dolaşıyordu, şimdi yolu İstanbul’a düştü” dedi.

30 yıllığına kiralandı

Martı İstanbul Oteli, Talimhane'deki 25 bin metrekarelik alana sahip bir binayı 30 yıllığına kiralayan Martı Grubu’nun Türkiye’de şehir içindeki ilk oteli olarak faaliyet gösterecek. 37’si süit olmak üzere 270 odası bulunan 5 yıldızlı otel, Martı Grubu’nun toplam yatak kapasitesini 2 bin 800’e çıkaracak. 55-60 milyon dolarlık ciroya sahip grubun cirosunun yeni otelle birlikte 75 milyon dolara çıkacağı belirtiliyor.

130 milyon dolarlık ciro hedefliyor

2014’te Sarıgerme'de 450 odalı otelini açmak için çalışmalarını sürdüren grup, bir sonraki yıl da 280 odalı Marmaris otelini hayata geçirecek. Martı Grubu bu yatırımların ardından cirosunu 120 ila 130 milyon dolara ulaştırmayı planlıyor.

Standart odalarda fiyat 250 Euro’dan başlıyor.

İçinde Türk hamamı, Osmanlı cam altı tekniğiyle yapılmış yatak başlarının olduğu, tavanlarının kalemişiyle bezendiği geniş süitlerin fiyatı 650 ile 900 Euro arasında değişiyor. I 250 metrekarelik tarihi yarımadaya bakan kral dairelerinin fiyatı ise 5 bin Euro’yu buluyor. I Otelin 1000 metrekarelik SPA ve fitness center’i bulunuyor.