MERSİN’E TÜRKİYE’NİN EN DONANIMLI TERMAL OTELİ GELİYOR

Halil ÖNCÜ ( İSTANBUL ) - Mersin’de yapımı devam eden ve 4 ay sonra hizmete girecek ‘BN Hotel Thermal Spa’ ile termal otelciliğe farklı bir renk gelecek.

MERSİN’E TÜRKİYE’NİN EN DONANIMLI TERMAL OTELİ GELİYOR

Kahramanmaraş merkezli, ağırlıklı olarak tekstil sektöründe yer alan, enerji, metal, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren ve yaptığı yatırımlar ile dikkat çeken İş İnsanı Ökkeş Balsuyu ve Narlı Grup, Mersin’de yapımı devam eden ve 4 ay sonra hizmete girecek ‘BN Hotel Thermal Spa’ ile termal otelciliğe farklı bir renk getirecek.

‘BN Hotel Thermal Spa’ Mersin şehir merkezine 16 km, Adana havaalanına 45 dk uzaklıkta yer alırken, doğa ile iç içe bir tesis olacak. Şifalı suyunun içme özelliği de olan ‘BN Hotel Thermal Spa’ zengin mineral içeriği ile birçok sağlık sorununa da doğal bir tedavi sağlayacak.

4 ay sonra hizmete girecek!

BN Hotel Thermal Spa’nın yatırımcısı Ökkeş Balsuyu yaptığı açıklamasında tesisin dört ay sonra hizmete gireceğini belirterek “Kahramanmaraş merkezli ağırlıklı tekstil sektöründe olan enerji, metal, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren bir kurumuz. Bizimle aynı şekilde tekstilci bir kuruluş olan Narlı Grubu ile birlikte, Mersin’de içinde helikopter pistide bulunan Türkiye’nin en donanımlı Termal Oteli yatırımını yaptık. Dört ay içerisinde de inşallah açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Neden Mersin sorusuna şu cevabı verdi

Mersin’in turizmde önünün açık olduğunu belirten Ökkeş Balsuyu “ Mersin, Türkiye’nin önü çok açık, bölgesel bir turizm merkezi hüvvüyeti konumunda. Ama uluslararası turizm merkezi olma noktasında çok büyük zenginlikleri var. Bunlar nedir derseniz? Mersin’de 108 km. uzunluğunda yer alan sahili ile deniz turizmi var. Kültür turizmi var. Yayla turizmi var. İnşallah yaptığımız yatırırımız ile birlikte Termal Turizmde yer alacak. Ulaşım noktalarının ortasında, otobanla ulaşım noktaları, Adana havalimanına 45 dakika uzaklıkta. Şu an yatırımı Tarsus’ta hızla devam eden Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı olacak Çukurova Havalimanı bittiğinde de 20 dakikalık bir uzaklıkta olacak”dedi.

BN Hotel Thermal Spa’nın yatırımcısı Ökkeş Balsuyu otelin yapısını ise şu şekilde özetledi:

Hem bir şifa noktası, hem de iyi bir tatil ve dinlenme noktası olacağız!

“Otelimiz 105 bin m2.lik arsa üzerinde, üç tarafı orman ve narenciye bahçeleri içerisinde yer alıyor. Otelimiz, 246 Oda, üç adet özel villa, 644 yataklıdır. 11 bin 500 m2. Kapalı SPA alanı bulunan otelimiz, tespit etiğimiz kadarı ile Türkiye’nin en büyük SPA Otelidir. 6 bin m2. Açık Aquapark alanı vardır. Termal suyumuz 6.3 mg. Mineral yoğunluğuna sahiptir. Suyumuzun hem boyna hem de içilebilme özelliği vardır. İkisi bir arada yani içilebilir olma özelliği ile Türkiye’deki sayılı kaliteli sulardan bir tanesidir. Kapalı SPA alanımız bay, bayan ve karma kullanım olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Biz bu halimizle hem bir şifa noktası, hem de iyi bir tatil ve dinlenme noktası olacağız”

Mersin’in bir özelliği de dünya çapında Türkiye’nin gurme lezzetler merkezi olmasıdır!

“Yüzde yüz misafir memnuniyeti esaslı bir otel kurguladık. Gerek inşa aşamasında gerek hizmet aldığımız, danışmanlar, inşaat şirketleri, mimarlık şirketleri hepsi alanında en yetkili kişiler, kurumlar ve şirketler. Otelimizde toplantılarda ev sahipliği yapabileceğiz. Bir balo salonumuz, iki toplantı ve 2 tane de VIP salonumuz olacak. Mersin’in bir özelliği de dünya çapında Türkiye’nin gurme lezzetler merkezi olmasıdır. Mersin’in kendisi Antakya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana gibi Gurme Lezzetleri gibi olmasıdır. Otelimizde bu konuyu da önemsiyoruz. Misafirlerimize lezzet noktasında iyi hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Otelimizde kıymetli bir şefimizi istihdam ettik. Henüz açılmış olmamamıza rağmen üç aydır lezzetler, menüler konusunda çalışıyoruz. Mutfağımızı, alt yapımızı beraber dizaynediyoruz”

Çocuklara ve bayanlara misafirlerimize pozitif ayrım yapıyoruz!

“Otelimizde çocuk ve bayan misafirlerimize pozitif ayrım yapıyoruz. Burada bayanlarımız için güzellik merkezleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü imkan var. Çocuklarımız için eğlence alanları, eğlence merkezleri var. Ayrıca çocuklarımız için kullandığımız tüm mobilyalarda köşr kavramını ortadan kaldırdık. Tüm köşeleri oval olarak dizayn ettik. Halılarımız anti bakteriyeldir. Sağlığı, hijyeni ön planda tuttuk. Otelimizde 2 km. orman içerisinde yürüyüş, koşu ve bisiklet parkuru da bulunmakta. Sadece otel içi eğlence imkanı değil, otel dışında da eğlence imkanları sunacağız. Mersin gerçekten, şejir olarak güzel bir şehirdir. Misafirlerimiz istedikleri taktirde Shutle servisleri ile Mersin’e getirip götürme hizmetini de sunacağız”