MEŞHUR TURİZM MASTER PLANININ ÖNÜMÜZE KONMASINI BEKLİYORUZ!

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Kemer Ulusoy Tatil Köyü Genel Müdürü Volkan Yorulmaz, bu sene otelcilerin yılı olduğunu söylemenin fazla iyimserlik olacağını söyledi. 2016 ve 2017 sezonlarından sonra sonra nefes aldıklarını ifade eden Volkan Yorulmaz, “2018 öyle gümbür gümbür geçen bir sezon olmadı. Belki rakamlar sayı anlamında, gelen turist sayısı anlamında pozitif gözükebilir ve 2014 yılının üstüne çıkmış görülebilir ama fiyat ve geceleme anlamında ve artan yatak kapasitesini de buna eklediğinizde, şükür diyeceğimiz ama bizim çok daha iyi olmamız gereken bir yıl oldu diyebilirim” dedi.

MEŞHUR TURİZM MASTER PLANININ ÖNÜMÜZE KONMASINI BEKLİYORUZ!

Her şartta Türkiye’ye talep var!

Türk turizminin kaliteli turist ve kaliteli fiyata ihtiyacımız olduğunu dile getiren Volkan Yorulmaz, “Bunu birinci öncelikli plan olarak önümüze koymamız lazım. En büyük eksiğimiz bu.  Yoksa Pax anlamında yapıyoruz ve turist geliyor. Her şartta Türkiye’ye talep var. Çünkü turist bu hizmeti bu kaliteyi dünyanın hiçbir yerinde alamıyor. Bunu biraz daha üste taşıyıp daha kaliteli daha güzel daha verimli kazançlar elde etmemiz lazım” dedi.
2019 kontrat aşamasında aldığımız geri bildirimler Avrupalının ülkemize gelişinin artacağını gösteriyor!

Almanlar dönüyor, dönmeye de devam edecek!

Alman turistlerin yavaş yavaş rotalarını Türkiye’ye çevirdiklerine de dikkat çeken Yorulmaz, “Almanlar’ gelmeye başladı. Bu pazarda bir kıpırdanma var. Tabi bunu 2016 ve 2017 yılın göre değerlendiriyorum. Tahmin ediyorum 2019 yılında da, 2015 rakamlarına gelecek gibi görülüyor. 3 milyon Almanı hedefleyebiliriz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, görüşmeler 2019 kontrat aşamasında aldığımız geri bildirimler Avrupalının ülkemize gelişinin artacağını gösteriyor” dedi.
Yorulmaz, sezonun geçen seneye göre uzadığını da dile getirerek, “Evet bul yıl sezon az da olsa uzadı. Ama normal uzunlukta olması gerektiği gibi mi, tabii ki değil. Geçen sene ve 2015 yılı sezonunda bu dönemde hemen hemen oteller kapatmıştı. Bu sene özellikle Kemer bölgesinde sezon Kasım ayına sarkmış durumda” dedi.


Volkan Yorulmaz & Halil Öncü

Meşhur turizm planının önümüze konmasını bekliyoruz!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sektörü iyi bir isim olduğuna da dikkat çeken Yorulmaz, “Turizm Bakanımız hem sektörden gelen, hem acente tarafını, hem otel tarafını, hem uçak tarafını bilen iyi bir turizmci. Vizyonunu ortaya koyabilirse belli r yerlere getirecektir. Özellikle Antalya için konuşuyorum. Her bölgenin kendi gerçeği var. Yani bir tane strateji koyup Antalya’yı kalkındırmaya kalkamayız. Büyük ihtimalle Bakan bey bunları bizden daha fazla düşünüyordur muhakkak ama Kemer’in, Side’nin, Alanya’nın, Belek’in, Kaleiçi’nin gerçeği ayrı.  Bu gerçeklere göre bölüp, gerçekleri ortaya koyup tek bir strateji altında, bunu bir plan program yapmaları gerekiyor. Bizlerde buradayız. Sorulması lazım. Kemer’de neye ihtiyaç vardır? Hangi Pazar düşük, hangi Pazarın payını arttırmamız gerekiyor. Rus imajı var mı? Yok mu? Yani ciddi bir strateji olması gerekir. Meşhur turizm planının önümüze konmasını bekliyoruz. Beş, on, onbeş yıllık projeksiyonlar. Dolayısı ile uzun planlar yapılması gerekiyor. Bunların bizler ile paylaşılmasını ve katkı sunabileceğimizi de hatırlatmak isterim. Ben inanıyorum. Bakanımızın bu vizyonda olduğunu biliyorum. Şahsen de kendisini tanıyorum. Sayın Bakanımız inşallah kafasından geçirdiklerini inşallah hayata geçirir” diye konuştu.