METİN PELTEK:KUR FARKI İLE ARAYI KAPATTIK!

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Antalya Kemer Göynük’de yer alan Miarosa Ghazal Resort Thalasso Genel Müdürü Metin Peltek turizmdeki gelişmeleri Halil Öncü’ye değerlendirdi. İyi bir sezon geçirdiklerini belirten Peltek, Temmuz ağustos ayını biraz zorlamayla biraz da fiyat indirimleriyle geçirdiklerini ancak bunu da kur farkı ile kapattıklarını belirtti.

Temmuz ağustos ayı biraz zorlamayla biraz da fiyat indirimleriyle gitti ama kur farkı aradaki farkı kapattı!

Sezonun açılmasından bugüne kadar ki bölümü kısaca değerlendiren Metin Peltek, “ Sezona bu yıl iyi başladık. İyi de devam ediyor. Ancak Temmuz ve ağustos ayı biraz zor geçti. Mayıs-Haziran Ayı biraz daha iyiydi. Acenteler açısından özellikle çok fazla sayıda Rusya’dan gelecek uçaklarda arz fazlası sebebiyle acenteler koltuklarını doldurmakta zorlandılar. Ağustos ayında hatta koltuk sayılarını azaltmaya gittiler. Bu arada güzel de bir eylül de gelecek gibi gözüküyor. Temmuz ağustos ayı biraz zorlamayla biraz da fiyat indirimleriyle gitti ama kur farkı aradaki farkı kapattı. Bu sebeple otelciler bir miktar maliyetlerinden kazanç yaparak bütçelerini tutturdular. Bundan sonra eylül ve ekim aylarında daha güzel bir dönem bekliyoruz. Daha sonraki yıllarda da inşallah bu trend devam ederse, son iki üç yıldır kaybedilenleri tekrar kazanma ve sayıları daha da arttırma yoluna gidebiliriz” dedi.


Miarosa Ghazal Resort Thalasso Genel Müdürü Metin Peltek..

Gelecekteki Tehlike, Personel Bulma Noktasındaki Sıkıntılar Olacak!

Sezonun iyi gitmesi ile birlikte İleriki yıllarda kendilerini ciddi anlamda personel sıkıntısının da beklediğini ifade eden Peltek, “İleriki yıllarda bizi bekleyen tehlikelerden bir tanesi de Personel bulma noktasındaki sıkıntılar olacak. Personel konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Yurt dışından getirdiğimiz, özellikle Kazak, Kırgız gibi ülkelerden gelen elemanlarında kur farklarından dolayı tekrar gelmeyi istemeyeceklerini düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’ye ucuz misafir mi geliyor?

Türkiye’ye her türlü misafir geldiğini de dile getiren Miarosa Ghazal Resort Thalasso Genel Müdürü Metin Peltek, “Ama gelen müşteri çok pahalı satmak isteyen tesislere yetmiyor. Orta sınıflı tesisler daha çok misafir alıyor. Her kademeden misafir Türkiye’ye geliyor” dedi.


Miarosa Ghazal Resort Thalasso Genel Müdürü Metin Peltek turizmdeki gelişmeleri Halil Öncü’ye değerlendirdi.

Kemer Türkiye’nin En Güzel Bölgelerinden Bir Tanesi!

Kemer’in çok özel bir turizm destinasyonu olduğunu da ifade eden Peltek, herkesi Kemer’e beklediklerini söyleyerek “Kemer Türkiye’nin en güzel bölgelerinden bir tanesi.  Dağları ve doğası, denizi ile en temiz bölgelerden bir tanesi. Yine eğlence hayatı bakımında Antalya’nın en önemli bölgesi. Tarih, doğa her şey Kemer’de iç içe. Herkesi Kemer’e bekliyoruz.