MEXİCO CITY UÇUŞLARINI YENİDEN BAŞLATIYOR

Emirates, 2 Temmuz 2021'den itibaren Barselona (BCN) üzerinden Mexico City (MEX) uçuşlarının yeniden başlayacağını duyurdu.

MEXİCO CITY UÇUŞLARINI YENİDEN BAŞLATIYOR

Bağlantıyı yeniden tesis ederek ticaret ve turizmi canlandıran havayolu, dünya çapındaki yolcularına daha fazla bağlantı imkanı, kolaylık ve seçenek sunuyor.

BCN-MEX seferi Emirates’in 2-2-2 koltuk düzenine sahip, 38 Business koltuklu ve 264 Ekonomi koltuklu, iki sınıflı Boeing 777-200LR uçaklarıyla gerçekleşecek. Emirates'in EK255 sefer sayılı uçuşu Dubai'den yerel saatle 03:25'de kalkacak, 08:35'de Barselona'ya iniş yaptıktan sonra 10:50'de tekrar kalkış yaparak aynı gün 16:05'te Mexico City'ye varacak. EK256 sefer sayılı dönüş uçuşu ise Mexico City'den 19:40'da kalkacak, ertesi gün 13:45'te Barselona'ya inecek. EK256 sefer sayılı uçuş aynı gün 15:30'da  Barselona'dan kalkış yaparak ertesi gün 00:15'te Dubai'ye iniş yapacak (tüm zamanlar yerel saate göredir).

Dubai-Barselona-Meksika arasında uçuşların tekrar başlaması, Emirates’in Meksika'daki yolcularına hizmet ederek Avrupa, Hindistan, Güney Doğu Asya ve Orta Doğu'dan seyahat eden yolculara Dubai veya Barselona üzerinden daha fazla seçenek sunacak. Bu ayrıca Meksika'nın avokado, böğürtlen, mango, otomobil parçası ve tıbbi malzeme gibi ihracat ürünleri ile küresel pazarlar arasında ek bağlantıyı da sağlayacak. 2014 yılından beri Meksika kalkışlı/varışlı kargo seferleri yapan Emirates SkyCargo, bu ay içinde ülkedeki faaliyetlerinin yedinci yılını dolduruyor. COVID-19 salgını boyunca, kargo ve yolcu uçaklarıyla Mexico City ile kargo bağlantısını devam ettiren Emirates SkyCargo, Meksika'nın ihracatını desteklemeyi sürdürürken, ülkeye en çok ihtiyaç duyulan kişisel koruyucu ekipman ve COVID-19 aşılarını da taşımaktadır.

Emirates, küresel ağındaki uçuşlarını güvenli ve kademeli bir şekilde yeniden başlattı. Temmuz ayında turizm faaliyetine güvenli bir şekilde yeniden başladığı için, Dubai, özellikle kış sezonunda dünyanın en popüler tatil yerlerinden biri olmaya devam ediyor. Güneşli plajları, kültürel miras etkinlikleri ve birinci sınıf konaklama ve eğlence tesisleriyle, Dubai en popüler küresel şehirlerden biridir. Dubai, ziyaretçilerin sağlık ve güvenliğini sağlamak amacıyla aldığı kapsamlı ve etkili tedbirler ile, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyinden (WTTC) Güvenli Seyahat sertitikasını alan dünyanın ilk şehirlerinden biri olmuştur.

Meksika'nın turistlere ve ziyaretçilere açılmasıyla birlikte, Emirates'in BAE'deki ve dünyanın dört bir yanındaki yolcuları seyahatlerini artık kolaylıkla ve rahat bir şekilde planlayabilecek. Meksika, başta BAE, İspanya, Pakistan, Singapur, Mısır ve Lübnan olmak üzere, dünya çapındaki iş ve eğlence amaçlı gezginler için popüler bir uçuş noktasıdır. Meksika aynı zamanda yeniden başlayan bu hizmetten faydalanabilecek Orta Doğu'daki topluluklara da ev sahipliği yapıyor.