MOSKOVA’DA YAPILAN TÜRKİYE FESTİVALİ’NE ULUSLARARASI ÖDÜL

Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen Türkiye Festivali, dünyanın en büyük halkla ilişkiler birliği olan IPRA tarafından düzenlenen Golden World Awards’tan ödülle döndü.

MOSKOVA’DA YAPILAN TÜRKİYE FESTİVALİ’NE ULUSLARARASI ÖDÜL

Yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiği ve 270 milyon erişimin sağlandığı Türkiye Festivali, Best Event Of The Year (Yılın En İyi Etkinliği) kategorisinde 13 ülke adayı arasında 2. olmayı başardı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, kazanılan ödülü Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na takdim etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Birliği (TTYD) koordinasyonunda, Antalya Valiliği, İstanbul Valiliği ve Nevşehir Valiliği’nin katkıları ile “Yedi İletişim” ve “Ziya Project” tarafından organize edilen Türkiye Festivali, önemli bir ödülü Türkiye’ye kazandırdı.

IPRA Golden World Awards - Best Event Of The Year için Doğu Avrupa ve Orta Asya’dan 13 ülkenin etkinliği aday oldu. Yapılan değerlendirme sonucu kazananlar Rusya’nın başkenti Moskova’daki Uluslararası Basın Merkezi’ndeki ödül töreninde açıklandı. Best Event Of The Year birincilik ödülünü Mikhaylov & Partners’ın projesi kazandı. Best Event Of The Year ikincilik ödülü ise Türkiye’nin Moskova’da organize ettiği Türkiye Festivali’nin oldu.

Rus halkı tarafından büyük beğeni toplayan ve Türkiye’yi etkin bir şekilde tanıtan festival, kusursuz organizasyonu ve topladığı beğeni ile Türkiye’nin Rusya Federasyonu’ndaki en büyük ve etkili organizasyonu olmuştu. Türkiye’den oteller, destinasyonlar, tur operatörleri ve uçak firmalarının çıkarma yaptığı Türkiye Festivali, aldığı ödül ile ne kadar etkili bir organizasyon olduğunu da göstermiş oldu.

Karaloğlu: “Ciddi bir emek var”

Türkiye Festivali’ne destek veren Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kazanılan ödülün Türkiye adına sevindirici olduğunu söyledi. Karaloğlu, “Üç senedir Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da Türkiye Festivali’ni yapıyoruz. Moskova’da bir etkinlik yapmak ve 150 bin kişiyi ağırlamak çok kolay değil. Ciddi bir emek var. Emeği geçen bütün arkadaşları kutluyorum. Dünya çapındaki turizm fuarlarına katılıyoruz ama bu platformlar daha çok profesyonel turizmcileri ağırlıyor. Türkiye Festivali ise insanlara dokunan bir platform. Biz bu festivali sadece Moskova’da değil, Avrupa’nın farklı ülkelerinde de yapmak ve bunu da sadece Antalya için değil Türkiye için yapmak istiyoruz.
Türkiye’deki bütün turizm destinasyonları bu festivalde olmalı. Bu organizasyon Yılın En İyi Etkinliği kategorisinde ikinci olmayı başardı. Hedefimiz birincilik olacaktır” dedi.

Ayık: “Misafirlerimize dokunduk”

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise TÜROFED olarak bu tür organizasyonların sayısını çoğaltarak Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak istediklerini söyledi. Moskova’da önemli bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten Ayık, “Türkiye Festivali’nin, ziyaretçilere dokunan onlarla birebir temas sağlayan en iyi organizasyonlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda benzer organizasyonların sadece Moskova’da değil başka ülkelerde de yapılmasını arzu ediyoruz. Özellikle Avrupa’nın birçok ülkesinde bu etkinlikleri yapmanın, Türkiye turizmine büyük katkısı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Özsevim: “Ciddi bir ödül aldık”

Türkiye Festivali Koordinatörü A.Haluk Özsevim de Türkiye Festivali ile 3 yıldır büyük başarılara imza attıklarını söyledi. Özsevim: “TÜROFED, TÜRSAB ve TTYD’nin koordinasyonunda yapılan Türkiye Festivali ile 150 bin kişi ağırladık. Türkiye’nin turizm değerlerini tanıttığımız Türkiye Festivali, Rus halkı tarafından büyük bir beğeni görüyor. Türkiye turizmine katkı sağlamayı amaçladığımız bu festivalde 270 milyon erişim sağlandı. Etkinlik Moskova’da yapıldı ancak basın ve sosyal medya aracılığı ile bütün Rusya, festivali takip edebildi. 13 ülkenin etkinliği ile yarıştık ve 2. olduk. Ciddi bir ödül aldık” diye konuştu.