MUĞLA TURİZM KONSEYİ TOPLANDI

Turizmin geliştirilmesine yönelik faaliyetler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer’in katılımcıları bilgilendirdiği konuşmasında, Hollanda’da Utrech fuarına ilimizden Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datça’nın katılım sağladığını ifade etti. Fuarda bölgemize ve standa yoğun ilgi olduğunu belirten Özer, Utrech Fuarından sonra 96 ülkenin yer aldığı yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği Stuttgard fuarına katılım sağlandığını anlattı. Almanya pazarının çok önemli olduğunu vurgulayan Özer, “ Almanya’daki Stuttgard, Mainz, Duesseldorf fuar alanında ziyaretçi çok fazla.  Bire bir tüketiciye ulaşmak için bu fuarlara katılım sağlanması gerekli.” dedi.
Düsseldorf’taki yat fuarına Deniz Ticaret Odalarının katılacağını aktaran Özer, “İngiltere’de bölgemizi tanıtmak için Road Show düzenliyoruz. Ayrıca İngiliz Seyahat Acentalar Birliği’nin kongresinin ilimizde yapılması için çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Alman Tur Operatörü Berge&Meer temsilcisi Andrea Bohnsack toplantıya katılarak sunum yaptı. Muğla’nın çok güzel bir bölge olduğunu fakat Almanya’da bilinirliğinin çok az olduğunu ifade eden Bohnsack, yapılacak reklam kampanyalarıyla Muğla’nın Almanya’da daha fazla tanıtılacağını sözlerine ekledi.

Berge&Meer olarak müşteriyle bire bir iletişime geçtiklerini ve doğrudan satışta Almanya’nın birinci firması olduklarını söyleyen Bohnsack, tv reklamları, kataloglar, doğrudan posta, internet reklamı, web site ve basılı medyanın etkin bir şekilde kullanılması halinde Almanya’dan Muğla’ya gelen turist sayısında artış olacağını belirtti.

Bohnsack, Almanya’da müşteri ile doğrudan temasa geçtiklerini ve hedef kitleye Türkiye’de Muğla’nın, Bodrum’un, Fethiye’nin, Datça’nın, Marmaris’in olduğunu anlatmanın ve tüm yörenin tanıtılmasının gerekliliğini vurguladı.

Emitt, Zürih ve Vilnius fuarlarına katılma kararlarının alındığı toplantıya, Kültür ve Turizm’den sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Berge&Meer, Arsnova Media, FETOB, FETAB, GETOB, BOYTAV, Bodrum Deniz Ticaret Odası, Dalaman ATM Dış Hatlar Genel Müdürlüğü ve Milas-Bodrum Havalimanı Terminal İşletme Müdürlüğü yetkilileri katıldı. ( Zeki Özkeskin Bodrumguncel.com )