MÜSLÜMAN ÜLKELERİN SEYAHAT TERCİHİNDE TÜRKİYE 4. SIRADA

İslam İşbirliği Konferansı üyesi 48 ülke ve İslam İşbirliği Konferansı üyesi olmayan 82 ülkenin dahil olduğu, toplam 130 ülkeyi kapsayan "Müslüman Ülkeler Seyahat Tercihleri Raporu 2017"ye göre,  Müslüman ülkelerin yurtdışı seyahatlerinde Malezya, 7 yıldır en çok tercih ettiği ülke olurken. Türkiye  dördüncü sırada yer alıyor.
 
Singapur, Müslüman olmayanlarda 1.
 
İslam İşbirliği Konferansı üyesi olmayan ülkeler arasındaki değerlendirmede ise birinci sırayı, genel sıralamada onuncu sırada olan Singapur, ikinci sırayı Tayland, üçüncü sırayı ise İngiltere alıyor.
 
Genel sıralamada İngiltere 20. sırada gelirken, Japonya 32., Fransa 34., ABD 36., Almanya ise 41. sırada bulunuyor.
 
İslam İşbirliği Konferansı üyesi olmayan Hindistan 39., Çin 45. olurken, listenin son sırasında ise El Salvador bulunuyor.
 
Türkiye ulaşım kolaylığı ile tercih ediliyor
 
Raporda Türkiye, havayolu bağlantılarının bulunması, ulaşım kolaylığı ve vizesiz ulaşım olanakları ile bu ülkenin tercih edilme nedenlerinin ilk sırasında yer alıyor
 
Bu noktada Türkiye’yi sırasıyla Malezya, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar izliyor.


 
Tercih nedenleri
 
Mastercard ve CrescentRating’in, Müslüman turistlerin 130 hedef ülkede seyahat kolaylığı, yiyeceklerin İslami değerlere uygunluğu, ibadet imkânlarının bulunması, fiyatların uygunluğu gibi  kriterinin değerlendirildiği,  “Müslümanların Seyahat Tercihleri” araştırmasında  Müslüman ülkelerin yurtdışı seyahetlerinde tercihlerini etkileyen unsurlar belirleniyor.
 
Raporda, Müslüman turistler tarafından öncelikli olarak tercih edilse de, İslam İşbirliği Konferansı üyesi olmamasına rağmen İslami ihtiyaçlara göre düzenlemeler yapabilen ülkelerin, tercihler listesinde yer aldığı belirtiliyor.
 
Müslümanlara uygun çevresel koşulların bulunması, ailece yapılan seyahatlere uygunluk açısından yapılan değerlendirmede Türkiye, Malezya’dan sonra ikinci sırada yer alırken, İspanya, İslam İşbirliği Konferansı üyesi olmamasına rağmen dördüncü sırada yer alıyor.