MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE ZİRVE YAPAN JOLLY TUR’DAN ZİRVE’Yİ DAHA DA YÜKSELTME KARARLILIĞI

Jolly Tur’un bu yöndeki en önemli adımlarından biri de 450 çalışan için düzenlenen “30. Yıl Müşteri Odaklılık Zirvesi” oldu.

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Mert Vardar, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Figen Erkan’dan oluşan üst düzey yönetiminin yanı sıra tüm departman müdürlerinin de katıldığı Zirve, 11 Şubat CumartesiGrand Cevahir Otel’de gerçekleştirildi.

Müşteri memnuniyetindeEnmac danışmanlığın Uzman eğitimcileri danışmanlığında dünyada çığır açan ve Türkiye’de ilk kez uygulanacak yöntemlerin konuşulduğu Zirve, oldukça renkli anlara sahne oldu. Zirve’ye Jolly Tur’un yaratıcılığı kadar müşteri memnuniyetini simgeleyenmottolu tişörtleri damga vurdu. Müşteri memnuniyetine odaklı yapılarının tüm kadro tarafından benimsendiğini ortaya koyan tişörtler üst düzey yönetim tarafından da gün boyunca giyildi.“Müşterinin Gücü Adına”, “MisafiriAnlıyoruz EmpatiYapıyoruz”, “GüzelMisafir Deneyimi Jolly’ninEn Önemli Hedefi” gibi mottoların ön plana çıkartıldığı Zirve’de30 yıldır olduğu gibi JollyTur’un bundan sonra da müşteriodaklı hizmet vermeye ve hizmet kalitesini arttırmayayönelik çalışmalarının artarak devam edeceği vurgulandı.  

Toplantıda üst yönetimin en çok vurgu yaptığı bir diğer konu da “iç müşteri”olarak nitelendirilen “çalışan mutluluğu” oldu.  Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, çalışan mutluluğuna verdikleri önemi, şu sözlerle anlattı: “Biz, aynı zamanda çalışan mutluluğuna odaklanıyoruz, misafirlerimizin mutluluğu için zaman ve mekân mefhumu bilmeden gayret gösteren çalışma arkadaşlarımız mutlu olmayı fazlası ile hak ediyor.’’