MUTFAKTAN ÇIKMAK İSTEMEYECEKSİNİZ!

18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Başlıyor!

MUTFAKTAN ÇIKMAK İSTEMEYECEKSİNİZ!

Her yıl Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ve Festivali “önce ağız tadı” özneli bir buluşmayla gerçekleşiyor. Yaklaşan yeni yılı güler yüzlü mutfaklarla karşılayacak olan buluşmada “yeni mutfak evreni” ziyaretçileriyle tanışıyor.

Pandemiyle birlikte hayatımızın çok önemli bir bölümünü içinde geçirdiğimiz mutfak artık tek başına bir mekan ya da zorunlu uğraş yeri değil, hayatın göbekten bağlı olduğu bir yaşam alanı haline geldi. Bu yeni tanımıyla içerik ve manevi olarak da kendini yenileyen mutfağın insanın yüzünü güldürüp, ağzının tadını yerine getiren bir hayat endüstrisi olduğu da netlik kazandı…

Her yıl Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından ülkenin ve dünyanın en ünlü ve özgün lezzet insanlarıyla meraklılarını buluşturan Mutfak Günleri ve Festivalinde bu yıl buluşmalara mutfaktaki yeni hayatımız damgasını vuracak. Bu çok özel 4 günlük organizasyon hakkında bilgi veren TAŞFED Genel Başkanı Bayram Özrek “22-25 Aralık 2021 tarihlerinde Avrasya Fuar Merkezinde gerçekleştireceğimiz festivalimiz 18 yıldır aralıksız devam ediyor.  Programımıza 51 ülkeden aşçılık milli takımları, 28 ülkeden de Uluslararası jüri üyeleri katılım sağlayacak. Türkiye’nin en büyük gastronomi festivali olma özelliği taşıyan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 2015 yılında Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından ‘’Kıtalar Arası En Büyük Gastronomi Festivali’’ (Continental) unvanını kazandığını” söyledi.