NEW PARK ANKARA HOTEL, ANKARA’DA “GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI” ALMAYA HAK KAZANAN İLK OTEL OLDU

Bu yıl turizmde belirleyici unsur “güvenlik ve hijyen” olurken, oteller önlem ve tedbirlerini alarak açılmaya başladı.

NEW PARK ANKARA HOTEL, ANKARA’DA “GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI” ALMAYA HAK KAZANAN İLK OTEL OLDU

Ankara’da “Güvenli Turizm Sertifikası” almaya hak kazanan ilk otel olan New Park Ankara Hotel, Başkent’in turizmde güvenli adresi oldu.

New Park Ankara Hotel Genel Müdürü Gökhan Esengil “Almış olduğumuz tedbirler sayesinde misafirlerimizin güvenliğini ve sağlığını korumak ilk hedefimizdir” dedi. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizm, yeni normal hayata dönüşle birlikte hareketlenmeye başladı.  “Kovid-19 ve Hijyen Uygulamaları Değerlendirme Kriterleri’’ kapsamında istenen koşulları yerine getirdiği için Ankara’da ‘’Güvenli Turizm Sertifikası‘’ almaya hak kazanan ilk otel olan New Park Ankara Hotel, farkını yeniden ortaya koydu.

“ÖZEL BİR SİSTEM GELİŞTİRDİK”

Hijyenik konaklamaya yeni bir soluk getirdiklerini anlatan Otel Genel Müdürü Gökhan Esengil, oda temizlik işlemi bittikten sonra hijyen makinesi ile temizliği yapıldığını ve her oda için geliştirdikleri sistemle kapıların özel olarak mühürlendiğini ve misafirlerin kullanımına sunulduğunu dile getirdi. Bu işlem sayesinde dezenfekte sonrası odaya kimsenin girişinin sağlanmadığından emin olunduklarının altını çizen Esengil, misafir bavullarının özel cihazla dezenfekte edildiği de söyledi.
Otele giriş yapan her kişinin giriş ve çıkışlarında ateşlerinin ölçülenerek kayıt altına alındığını belirten Esengil, her ayrıntıya özenle dikkat ettiklerini anlattı.  Esengil, aldıkları tedbirler hakkında şu bilgileri verdi:

“TEK KULLANIMLIK ODA KARTLARI”

“Misafirlerin check-in ve check-out işlemleri sırasında her misafire özel içerisinde maske,  eldiven,  tek kullanımlık kalem olan kişiye özel kitler takdim edilerek kişisel hijyene dikkat edilmektedir.Misafirlerin doldurması zorunlu olan kağıtlar dezenfekte edilmiş  özel dosyalar ile her misafire ayrı ayrı verilmektedir.Misafir oda kartları özel olarak kaplatılıp tek kullanımlık olarak verilmekte ve tekrar kullanılmamaktadır. Böylelikle bulaş riski minimuma indirilmektedir.
Otel içerisinde misafirlerin kullandığı genel alanlar sosyal mesafeye uygun şekilde hazırlanmış, her misafir 1,5 metre kuralıyla otele alınmaktadır. Bu alanlar içerisinde ki yönlendirmelerde yabancı misafirlere de düşünülmüş 3 farklı dilde hazırlanmıştır.”

“GÜVENLİK VE SAĞLIK ÖNCELİĞİMİZ”

Otelde, Sağlık Bakanlığı ve TSE onaylı dezenfektan anti-septik sular kullanıldığına vurgu yapan Esengil, “Genel alanlar ve en çok kullanılan kapı kulpları, asansör düğmeleri gibi alanlar TSE standartlarına göre talimatlar hazırlanmış olup rutin temizlikler sık aralıklarla görevli personel tarafından yapılmaktadır” dedi. Odalarda temasın en çok olduğu malzemelerin kaldırıldığına değinen Esengil, misafirler için hijyenik oda servisleri hizmetinin yanı sıra kahvaltı servislerinin misafirlerin istediği saatte odalarına özel olarak yapıldığını anlattı.
Esengil, “Almış olduğumuz bu tedbirler sayesinde misafirlerin güvenliğini ve sağlığını korumak ilk hedefimizdir. Misafirlerimiz otelimizde gönül rahatlığıyla kalabilirler. Umarım bir an önce ülkemizde ve dünyada Kovid-19 virüsü son bulur” şeklinde konuştu.