O HEM İYİ BİR TURİZMCİ, HEM DE İYİ BİR DANSÇI!

Halil ÖNCÜ (ALANYA) - Turizmdeki başarısını, Uluslar arası dans yarışmasında gösterdiği performans ile pekiştirdi.

O HEM İYİ BİR TURİZMCİ, HEM DE İYİ BİR DANSÇI!

İşinde olduğu kadar Üniversite yıllarında aldığı eğitimlerle iyi de bir dansçı olan, geçtiğimiz yıllarda gösterdiği performans ile ülkemizi yurt dışında da temsil etme şansı da bulan Haydarpasha Palace Otel Yönetim Kurulu Üyesi ve Operasyon Müdürü Anıl Sözen, “Haydarpasha Open 2021” dans yarışmasında gösterdiği performans ile büyük alkış aldı.

Otelde işinin başında, gece gündüz demeden çalışmalarına devam eden Anıl Sözen, iki gün süren dans yarışmasında sırası kendisine gelince salona indi ve partneri ile mükemmel bir performans sergiledi.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu ve Dünya Dans Sporları Federasyonu tarafından Haydarpasha Palace Otel'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda 10 ülkeden 500 dans sporcusu yarıştı. Yarışlara ilgi büyük oldu.

Yurt dışında birçok ülkede Türkiyemi temsil ettim!

Haydarpasha Palace Otel Yönetim Kurulu Üyesi ve Operasyon Müdürü Anıl Sözen, yaprığı açıklamada “Ben Üniversitede dans sporu ile tanıştım. Üniversitede kendimi geliştirmeye çalıştım. Yurt dışına çıkmaya çalıştım. Mezun oldum ve meslek hayatımda da dansı bırakmadım. Daha da üstüne gittim, daha da ilerletmeye çalıştım. Yurt dışında birçok ülkede Türkiye’mi temsil ettim. Ve orada gördüm ki, gerçekten bu organizasyonları neden Türkiye’de yapmayalım? Gerek ekonomik sebepler, gerekse de gerçekten mevcut konjektörde, çok güzel bir alt yapımızın olduğunu fark ettik. Ve bu alt yapıda en iyi şekilde bu organizasyonu düzenleyebileceğimizi düşündük. Çok şükür böyle bir organizasyon gerçekleşti. Çok mutluyum” dedi.

Hem turizmi, hem dans sporunu bir arada yürütüyor!

Anıl Sözen, sporun önemli olduğunu ve çocuk yaşlarda spora başlamanın önemli olduğunu söylerken, halen hem turizmde hem de dans sporunu bir arada yürütmekten büyük bir keyif aldığını söylerken, “Turizm çok yoğun bir çalışma ortamı var. Çoğu zaman yüksek tempo çalışıyoruz. Gece gündüz adeta birbirine giriyor. Fakat bu temponun içerisinde bu sporu gerçekleştirebilmek, daha da ileriye gidebilmek çok güzel bir his.  Hele böyle bir organizasyona ev sahipliği yapabilmek, ülkemize getirebilmek daha da özel bir duygu. Dünyanın sözü geçen ülkelerine baktığınızda, herkesin spor altyapısının olduğunu görüyoruz. Spor branşlarında başarılılar. Çocuklar küçük yaşta spor ile tanışmalı. Bu yüzden ben mümkün olabildiğince ikinci ve üçüncü kuşaklara destek vermeye çalışıyorum. “diye konuştu.