ÖĞRENCİLERİN SUALTI SEVGİSİ RESİMLERİNE YANSIDI

Kemer İmam Hatip Ortaokulu ve Rukiye Koç İlköğretim Okulu öğrencilerinin resimleri sergilendi. Çocukların çizgileri ile sualtı canlandırılırken, serginin yanı sıra etkinlik boyunca İlkokul Öğrencilerine özel sualtı film gösterimleri de sunuldu.



Sergide birbirinden güzel resimler var!

Birbirinden ilginç ve farklı çizgilerin yer aldığı çizimlerin oluştuğu serginin amacının çocuklara çevre bilinci ve sualtı sevgisini kazandırmak olduğunu ifade eden KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, “ Sergide birbirinden güzel resimler var. Çok değişik düşünceler ile öğrencilerimiz sualtı güzelliklerini çizgilere yansıtmışlar. Birbirinden güzel resimleri etkinlik boyunca Selçuk Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezimizde açtık. Gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz. Bu arada öğrencilerimize özel sualtı film gösterimleri de sunuluyor. Çocuklarımızın ilgisi görülmeye değer” dedi.



Kemer sualtı güzellikleri ve sualtı arkeolojik zenginliği ve florası açısından da oldukça zengin!
Öte yandan 15 yıldır organizasyonda aktif olarak görev alan Sualtı Görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan ise organizasyonun Kemer’in sualtına olan katkısına dikkat çekerek, Kemer’in su altı güzellikleri ve sualtı arkeolojik zenginliği ve florası açısından da oldukça zengin bir yer olduğunu söyledi. Ceylan , “ Kemer sadece turistlerin güneşlendiği ve denizinden faydalandığı bir yer değil. Kemer sualtı güzellikleri ve sualtı arkeolojik zenginliği ve florası açısından da oldukça zengin. KETAV 15 yıldır bu bölgede düzenlediği bu organizasyon ile hem kamuoyunu bilgilendirmek hem de sualtını korumak ve buna katkı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenliyor. Denizel bilincin arttırılması adına daha çok tanıtıma ihtiyaç vardır.  Bu yarışmanın da bu anlamdaki misyonu budur. Bende bu misyonu 15 yıldır sonuna kadar destekliyorum” dedi.



Akdeniz hızla tropikleşiyor!

Akdeniz’in hızla tropikleştiğine dikkat çeken Tahsin Ceylan  “Akdeniz hızla tropikleşiyor. Canlı toplulukları itibarı ile hızla fakirleşiyor. Dolayısı ile bizim deniz canlılarını tanımadan da bir şey koruyamazsanız. Bunları önce bir tanıtmak lazım. Sualtı fotoğrafçılarının da bir önemli görevi de budur. Bizim ülkemizde kitap okuma oranı biraz düşüktür ama buraları fotoğraflayıp da görsel verileri ortaya koyduğunuzda herkes bir bakıma seviniyor. Bu organizasyonun da konsepti de bu” dedi.