OKUL BİRİNCİLERİNE BEŞ YILDIZLI TATİL

OKUL BİRİNCİLERİNE BEŞ YILDIZLI TATİL
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıldır sürdürdüğü ve öğrencilerin motivasyonunu yükseltmek amacıyla büyük önem taşıyan ‘Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek’ projesinin dördüncüsü için Milli Eğitim Müdürlüğü ve AKTOB arasında protokol imzalandı. Başkanlık katında düzenlenen imza törenine Başkan Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı katıldı. Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin artık yerel yönetim hizmetlerinde insanın doğumundan ölümüne kadar, yaşamın her noktasında müthiş projeler ortaya koyduğunu belirterek, belediyeciliğin sadece yol, su, altyapı, üstyapı, peyzaj çalışmalarından ibaret olmadığını, insan yaşamının her noktasında da vatandaşın  yanında olduğunu  hissettiren bir anlayış sergilediklerini söyledi.

2 BİN 304 KİŞİ TATİLE GİDİYOR

En önemli projelerinden birisinin de okul birincisi olan öğrencileri motive, teşvik etmek ve ödüllendirmek olduğunu belirten Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “5 yıldızlı tatille öğrencilerimizin bundan sonraki eğitim yaşamlarına daha moralli bir şekilde devam etmelerine imkan sağlıyoruz. Bunu Türkiye’de ilk defa uygulamaya koyan Antalya Büyükşehir Belediyesidir. 4’üncü kez gerçekleştiriyoruz. Her sene Alanya’dan Gazipaşa’ya, Korkuteli, Elmalı’dan, Gündoğmuş, Akseki’ye kadar devlet okulu, özel okul ayırt etmeden bütün okul birincisi olan kardeşlerimizi aileleri ile birlikte sömestrde 3 gün 5 yıldızlı konaklama tesislerinde misafir ediyoruz ve onlara bir moral motivasyon sağlıyoruz. Bu yıl 768 okul birincisini 1536 yakını ile birlikte, toplam 2 bin 304 kişiyi tatile gönderiyoruz. Bunların bazıları daha önce tatile gitmiş bazıları hiç gitmemiş. Ve o kardeşlerimizin inanın bana yazdığı mektupları biriktiriyorum, okuduğunuzda kendinizi gözyaşlarınızdan alıkoyamazsınız.”

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimde, sporda, engelli yaşamında, tarımda çok önemli projeleri ortaya koyduklarını belirten Başkan Türel, şunları anlattı: “Bunlar hepsi örnek projeler. Türkiye’de Okullar Ligi’ni başlattığımızda Fatih Terim hocamız bu projeyi Türkiye’ye örnek göstermişti. Bugün 6 bin öğrencimiz Okullar Liginde mücadele ediyor. Onların içinden artık milli yıldızlar çıkmaya başladı. ASFİM’lerde 70 bin vatandaşımız spor yapmış, sağlıklı yaşamın nimetlerini en güzel şekilde idrak etmiş. Amatör spor kulüplerimize malzeme yardımlarımız sürüyor.”

AKTOB’A TEŞEKKÜR

AKTOB’un ilk günden buyana bu projeye destek verdiğini belirten Türel, “Sadece bu projemize değil, Anadolu’dan Gönül Köprüsü projemize de AKTOB önemli destek verdi. Doğu illerimizden kardeşlerimizin Antalya’da ağırlanması hususunda önemli katkıları oldu. Destek olan bütün otelci kardeşlerimize, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi

200 BİN KİŞİYE EĞİTİM HİZMETİ

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bütün projelerinin gizli mimarı olduğunu belirten Başkan Türel, “Onlarla birlikte önemli projeler yapıyoruz.  Örneğin 5 bin ortaokul ve lise öğrencimize burs desteği sağlıyoruz. Bu 5 bini bu sene 10 bine çıkartıyoruz. Antalya’nın en büyük okulu Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait ASMEK’ler. 68 bin 94 vatandaşımız kurs merkezlerinde meslek sahibi olmak adına altın bilezik takıyor. AKBEM’ler öğrencilerimizi sınavlara hazırlayan bir eğitim birimimiz. 12 kurs merkezimizde 54 bin 378 eğitim alıyor. Şöyle baktığımızda aşağı yukarı neredeyse 200 bin kişiye verilen eğitim hizmetinden bahsediyoruz” dedi.
SAĞLIKTA DA DİKKAT ÇEKİCİ BOYUTTAYIZ
Antalya Büyükşehir Belediyesi yaşamın her noktasında olduğunu anlatan Başkan Türel, “Sağlık hizmetlerinde de dikkat çekici boyuta geldiklerini söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü ile belediye arasında yapılan protokollerle en ücra köşelere bile sağlık hizmeti götürdüklerini belirten Başkan Türel,  “Sağlıkta, eğitimde, tarımda ve tabi ki engelli yaşamında çok önemli roller üstleniyor, çok başarılı projeler yürütüyoruz. Antalya’da köprüler yapıyoruz, yollar açıyoruz, liman projeleri ile uğraşıyoruz birçok proje yürütüyoruz ama inanın sosyal projeler yapmış olduğumuz bu hizmetlerin içinde beni en çok duygulandıran projeler. İddialı bir sözüm var. Antalya’da kimse sahipsiz değildir. Biz görevde olduğumuz sürece Antalya Büyükşehir Belediyesi kimsesizlerin kimsesidir” ifadeler kullandı.
MİLLİ EĞİTİMDEN TEŞEKKÜR
İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da, Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek Projesi’nin öğrencilerin motivasyonunu yükselttiğini belirterek, “768 ortaokul ve lise birincisini aileleri ile birlikte yani 2 bin 304 kişi tatil yapacak. Sadece bu değil spordan sanata, eğitim altyapısına ilişkin sürekli başkanımızın desteklerini görüyoruz. Bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve AKTOB başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AKTOB PAYDAŞLIKTAN MEMNUN
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı da, Antalya ve Türkiye turizminin sosyal bir yönü olduğuna dikkat çekerek, “ Biz özellikle son 3 yılda Büyükşehir Belediyemizle turizmin bu sosyal sorumluluk yönünü ön plana çıkardık. Projeye ciddi anlamda destek oluyoruz. AKTOB olarak bu projenin paydaşı olmaktan çok memnunuz” dedi.