ORMANA’YA BÜYÜK İLGİ

Halil ÖNCÜ ( Ormana / İbradı) - Antalya’nın İbradı İlçesine bağlı Ormana Beldesi yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bir bölge haline geldi.

ORMANA’YA BÜYÜK İLGİ

Ormana, Antalya’ya iki buçuk saat uzaklıkta ve bin metre yükseklikte yer alıyor. İçinde barındırdığı Düğmeli evler başta olmak üzere, günlük binlerce kişiyi ağırlayan Altınbeşik mağarası, tarihi ipek yolunun geçiş noktası Eynif ovası ve ovada başıboş dolaşan yüzlerce özgür yılkı atları ile Tol Han kervansarayı, Üzümdere Irmağı bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Toros dağlarında butik turlar düzenleyen ve Ormana’da turizmin gelişmesi ve bugünlere gelmesi adına yoğun çalışmalar yapan Ormana Active'in işletmecisi Tolga Özgüven ile bölge turizminde gelişmeleri konuşuyoruz:

İnanılmaz bir yoğunluk yaşıyoruz!

“Son yılarda Antalya İlinin İbradı İlçesinin Ormana Mahallesine gün geçtikçe ilgi artıyor. Pandemi nedeniyle kısıtlamaların gevşetilmesinden sonra, bilhassa bayram döneminde o kadar yoğun ilgi gördük ki, hem konaklamada hem de günü birlik turlarda rezervasyonları geri çevirmek zorunda kaldık. Şu anda bölgemizde dünyan üçüncü büyük su altı mağarası Altınbeşik mağarası var bölgemizde. Orya da inanılmaz bir yoğunluk var. Aynı şekilde düğmeli evler de Ormana sokaklarında çok ciddi misafir ağırlıyoruz. Günübirlik gelen gezenler, çok hoşnut kalıp ayrılıyorlar. Bu yoğunluğun önümüzdeki aylarda da devam edeceğini öngörüyoruz.”

Ormana, Antalya’nın Safranbolu’su olma yolunda emin adımlarla ilerliyor!

“Ormana’da haftanın üç gününü çok rahatlıkla dolduruyoruz. Toplam 27 odamız var. Bin metredeki bu köy aslına baktığınız zaman Antalya merkeze iki buçuk saat uzaklıkta olmasına rağmen bu ortala iyi sayılacak bir rakam. Bölge halkı da bu gelen yoğunluğa, turiste adapte oluyor yavaş yavaş. Nitekim hediyelik eşya dükkanlarını açılıyor. Burada Gılamık Dokumamız var. Şu anda bu son bir ay içerisinde Türkiye Kültürel mirasına girdi ve orada da kadınlarımız dokuma yaptığı gibi misafirlere hediyelik anlamında bu ürünleri sunuyorlar. Çarşımızda güzel kafeler oluşmaya başladı. Birkaç yatırımcı yeni yerler yapıyor. Dolayısı ile burası Antalya’nın Safranbolu’su olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Normal misafirlerimiz dışında çok üst düzey misafirlerimizi de burada ağırlıyoruz. Çok üst düzey bürokratlar da buraya bürokratik amaçla değil aile gezileri için geliyorlar. Buda bizi çok hoşnut bırakıyor.”

Herkesi Ormana’ya bekliyoruz!

“Burada gezilecek yerler arasında düğmeli evler, günlük binlerce kişiyi ağırlayan Altınbeşik mağarası, eynif ovası ve yılkı atları ki burası da bir kervansaray güzergahı olduğu için burada bir Tol Han kervansaray kalıntılarımız var. Üzümdere ırmağı çok ilgi çekecek bir alanımız. Şu anda bu sıcaklarda üzümdere ırmağı sıcaklığın çok düşük ve sularının çok serin olduğu bir yer. Bunları gezip günübirlik turlarla da güzel bir gün geçirebilirler. Herkesi Ormana’ya bekliyoruz”