OTEL SAYISINI 60'A ÇIKARDI

OTEL SAYISINI 60'A ÇIKARDI
Türkiye’deki ilk oteli olan Hilton Istanbul Bosphorus’u 1955’te açan Hilton Worldwide, şu anda ülke çapında 7 bin 500’den fazla oda ile hizmet veriyor; bu rakama 5 bin odanın eklenmesi öngörülüyor .

Hilton Garden Inn portföyüne Isparta ve Safranbolu’yu eklerken, Hampton by Hilton da Kahramanmaraş ve İzmir Aliağa’daki yeni otelleriyle hizmet verecek. Dört otelin de 2016’da açılması bekleniyor.

Hilton Worldwide Avrupa ve Afrika Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Fitzgibbon konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “1955’te ilk otelimizi açtığımızdan beri Türkiye hızlı bir evrim geçirdi. Geçen yıl 40 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye hem iş hem eğlence amacıyla seyahat edenler için giderek daha cazip hale geliyor. Ülkenin bir ekonomik güç olarak yükselişe geçmesi, orta ve ekonomi sınıfındaki otellere talebin artmasını sağladı ve bu paralelde ülke çapında Hilton Garden Inn ve Hampton by Hilton otellerine olan talep de arttı. Bu son anlaşmalar, Avrupa’nın en önemli turistik merkezlerinden biri olan Türkiye’deki portföyümüzü daha da güçlendirecek.”

Odaklı hizmet markalar olan Hampton by Hilton ve Hilton Garden Inn, konuklarına kendilerine önem verildiğini hissettiriyor ve konforlu bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Memnuniyet garantili her iki marka altında hizmet veren otellerde konukların tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Tüm Hampton by Hilton otellerinde standart olarak bir iş merkezi ve spor salonu bulunuyor; ücretsiz Wi-Fi ve günümüzde konukların ihtiyaç duyabilecekleri farklı servislerin yanı sıra ücretsiz sıcak kahvaltı da sunuluyor.

Hilton Garden Inn otelleri ise konuklarına yeni yerler keşfetme fırsatı tanıyor. Kusursuz hizmet ve konforlu bir çalışma ortamı sunan otellerde modern spor tesisleri ve markanın imzası niteliğindeki rahat yataklar konukları bekliyor. Üst kalite hizmet sunan otel, sipariş üzerine hazırlanan kahvaltı dahil, taze yiyecek ve atıştırmalıklar sunan tam donanımlı bir restorana ve bara da sahip.

Hilton Worldwide Odaklı Hizmetler ve Hampton Marka Yönetimi Global Başkanı Phil Cordell, “Odaklı hizmet markalarımız ile yedi yıl önce Türkiye pazarına girdik. Şu anda 10’dan fazla Hilton Garden Inn ve Hampton by Hilton otelimizle hizmet veriyoruz; planlarımız arasında, bu tesislere 20’den fazla otel daha eklemek var. Türkiye’nin önemli şehirlerinde açacağımız bu otellerde ilk konuklarımızı ağırlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Hilton Garden Inn Isparta

Hilton Garden Inn Isparta, 12 katlı binasında 150 odayla hizmet verecek. Şener Gıda Mağazacılık İnşaat Turizm San. Tic. A.Ş. adına Hilton Worldwide tarafından yönetilecek olan tesisin 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Göller Bölgesi’nde yer alan Hilton Garden Inn Isparta, deniz seviyesinden 1.035 metre yükseklikte bir konuma sahip. Otelin yakınlarında bulunan Kovada ve Kızıldağı, olağanüstü güzellikte ulusal parklar. ‘Güller Şehri’ olarak bilinen Isparta, gül suyu ve gül yağı endüstrisiyle ünlü ve dünya gül yağı üretiminin yaklaşık yüzde 50’si burada gerçekleşiyor. Bölgedeki diğer önemli endüstriler arasında tekstil ve doğal taş üretimi bulunuyor.

Hilton Garden Inn Safranbolu

128 odalı Hilton Garden Inn Safranbolu, restoranı bahçe ve lobi barları ile hizmet verecek. Tesis ayrıca bağımsız işletilen dahili bir spa’ya da sahip olacak. Pürpa Turizm ve Otelcilik San. Ve Tic. A.Ş. adına Hilton Worldwide tarafından işletilecek olan otelin 2016’ın ilk çeyreğinde açılması bekleniyor.

Safranbolu, GSYİH bakımından Türkiye’nin ilk 10 şehri arasında yer alan Karabük’e sekiz kilometre mesafede. Safranbolu’nun tarihi şehir merkezi, iyi korunmuş Osmanlı mimarisi sayesinde 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklendi.

Hampton by Hilton Kahramanmaraş

80 odalı, restoran ve barlarla hizmet verecek olan (provide onsite food and beverage outlets) Hampton by Hilton Kahramanmaraş’ın binası kapsamlı bir restorasyondan geçiyor. Otelin 2016’nın üçüncü çeyreğinde kapılarını açması bekleniyor. Şehrin ticaret merkezinde yer alan otel, Hilton Worldwide adına Bellizade Turizm Otelcilik Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından işletilecek.

Ülkenin önemli ticaret merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, 500’den fazla fabrikaya ev sahipliği yapıyor ve yılda 3 milyar doları aşkın bir endüstriyel üretim kapasitesine sahip.

Hampton by Hilton Izmir/Aliağa

Hampton by Hilton Aliağa, konuklarına 117 odanın yanı sıra ortalama 44 metrekarelik beş toplantı salonuyla hizmet verecek. İmtiyaz hakları Hilton Worldwide tarafından yeni sahibi İzmir Mühendislik Müşavirlik Makine ve Demir Çelik Sanayi Ticaret A.Ş.’ye verilecek otelin 2016 başında açılması planlanıyor.

Aliağa Körfezi’nin kuzey kıyısında bulunan otel, sahil, şehir merkezi ve iş merkezleri açısından stratejik bir konuma sahip. İzmir’in endüstriyel merkezlerinden biri olan Aliağa, şehir merkezinin 50 km kuzeyinde yer alıyor.