OTELCİ AİLE PEYNİRİN 'KRALİÇE'SİNİ ÜRETİYOR

Günümüzde toplam oda kapasitesi 975’e ulaşan dört oteli bünyesinde barındıran Sezer Group,  1993’te otellerinde konaklayan misafirlere sağlıklı yiyecekler sunmak adına Antalya Evrenseki’de Rani Çiftliği’ni kurdu. Aile, peynirin kraliçesini üretme hedefle yola koyulduğundan çiftliklerinin adını Hintçe “kraliçe” anlamına gelen “Rani” olarak koymuş.

Sezer Group  Yönetim kurulu Başkanı  Fethi Yılmaz Sezer,  aile bireylerini de yanına alarak, çiftlikte ürettikleri peynirleri  İstanbul Adile Sultan’da düzenlenen toplantıda tanıttı.  Konuşmasına “Türkiye’de krizden çıkışın yolu üretim, üretim ve üretimden geçiyor” diye başlayan Sezer, otellerinin ihtiyacını karşılamak için kurdukları çiftlikte ürettiklerini günümüzde Türkiye’nin dört bir yanına sevk ettiklerini söyledi.

Peynir çeşidi 60’a ulaştı

“Rani” markasıyla 60 peynir çeşidi ürettiklerini belirten Sezer, Rani Çiftliği hakkında şu bilgileri verdi:  “Çiftlik alanımız toplam 200 bin metrekare. Burada 3 bin adet büyükbaş hayvanımız var. Günlük süt üretimimiz 8 bin litreye ulaşıyor. Doğal kaynakların korunması için 2004’te organik üretime geçtik. 57 bin m2 alanda narenciye ve çeşitli meyveleri üretiyoruz. Tüm atıkları günlük olarak toplayıp, biyogaz santralinde temiz enerjiye dönüştürüyoruz. Çiftliğin günlük bioatık kapasitesi 100 tondur. Su ve toprak üzerindeki olumsuz etkileri azaltıp, toprak verimliliğini uzun yıllara yaymayı hedefliyoruz. Bu hedefimizle hem enerji tasarrufu yapıyoruz hem de sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunan organik üretim yapıyoruz.”

Doğal kaynakların korunması için 2004’te çiftlikte organik üretime geçtiklerini belirten Sezer,  57 bin mekrekarelik alanda narenciye ve çeşitli meyveler de ürettikleri bilgisini verdi. Tüm atıkları günlük olarak toplayıp, biyogaz santralinde temiz enerjiye dönüştürdüklerini vurgulayan Sezen konuşmasına şöyle devam etti: “Çiftliğin günlük bioatık kapasitesi 100 tonu buluyor. Su ve toprak üzerindeki olumsuz etkileri azaltıp, toprak verimliliğini uzun yıllara yaymayı hedefliyoruz. Bu hedefimizle hem enerji tasarrufu yapıyoruz hem de sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunan organik üretim yapıyoruz.”