OTELİMİZ DİJİTAL DÖNEME GEÇTİ

Koronavirüs salgını sürecinde yeni normalleşmeye göre tüm tedbirleri hayata geçirdiklerini dile getiren New Park Ankara Hotel Genel Müdürü Gökhan Esengil, belirlenen rutin tedbirler ve önlemlerin dışında ekibiyle birlikte sağlık ve hijyene yönelik farklı metotlar geliştirdiklerini bildirdi.

OTELİMİZ DİJİTAL DÖNEME GEÇTİ

En ince ayrıntıya kadar düşünerek otelde çalışmalar geliştirdiklerini belirten Esengil, hayata geçirdikleri QR kod uygulaması sayesinde misafirlerin daha da güvende olduğunu kaydetti. Esengil, “Otelimiz dijital döneme geçti” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının yayınladığı genelge ile Turizm Sertifikasyon Programında yer alan önlem ve tedbirleri hızlı bir şekilde uygulamaya başladıklarını belirten Esengil, “ Güvenli Turizm Sertifikası alan Türkiye’de 5’inci Ankara’da 1’inci otel olduk. Bildiğim kadarıyla Ankara’da bu sertifikayı alan 3 otel var. Ankara’nın ilk sertifikalı oteli olduğumuz için bir adım öndeyiz” diye konuştu.

Salgın öncesinde de temizlik ve hijyen politikasıyla dikkat çeken bir otel olduklarını hatırlatan Esengil, TSE gibi köklü ve önemli bir kurumun denetimini geçirdikten sonra belgeyi almaya hak kazanmanın önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Esengil, daha önceki tecrübeleri ve bu dönemdeki titiz çalışmalarıyla yeni normalleşme sürecinde konaklama sisteminin nasıl olacağına tam olarak hakim olduklarının altını çizdi.

MAİL YOLUYLA BİLGİLENDİRİYORUZ

Belirlenen rutin tedbirler ve önlemlerin dışında ekibiyle birlikte sağlık ve hijyene yönelik farklı metotlar geliştirdiklerini anlatan Esengil, yeni normalleşmeye göre tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Otellerine rezervasyon yaptıran misafirlerine check-in öncesi mail yoluyla otelde uyulması gereken kuralları bildirdiklerini kaydeden Esengil, şunları söyledi:

“Aynı zamanda misafirlerimize bir QR kod gönderiyoruz. Bu kodu alan misafirlerimiz, otelimize geldiğinde başta mönü olmak üzere istediği her türlü bilgiye telefonundan ulaşabiliyor. Mini bar gibi belirli yerlerde de QR kod uygulamasını kullanıyoruz. Böylelikle misafirlerimiz, personelimizle görüşmeden veya bir şeye dokunmadan bilgi sahibi olabiliyor.”

Bunların dışında ortak kullanım alanlarında ve odalarda yazılı tüm materyalleri kaldırdıklarını belirten Esengil,  geliştirdikleri tüm bu sistemin misafirlerin sağlığı ve güvenliği için büyük önem taşıdığını söyledi.