OTOBÜS BİLETİ TALEBİ YÜZDE 172, UÇAK BİLETİ İSE YÜZDE 80 ARTTI

Adıma adım normalleşmeye başladığımız bugünlerde seyahat planları yapmaya başladık

OTOBÜS BİLETİ TALEBİ YÜZDE 172, UÇAK BİLETİ İSE YÜZDE 80 ARTTI

Koronavirüs salgınında yaşanılan aşağı yönlü düşüş ve devreye alınan "Kovid-19 Normalleşme Planı" otobüs ve uçak bileti aramaları ile satışlarını ciddi oranda arttırdı. Son düzenlemeler ve 65 yaş üstüne getirilen seyahat serbestliği sonrasında otobüs bileti satışları yüzde 172, uçak bileti satışları ise yüzde 80 oranında arttı. Konuyu Türkiye’nin online seyahat sitesi Enuygun.com yetkilileri değerlendirdi.

Türkiye’nin Online Seyahat Sitesi Enuygun.com’un uçak ve otobüs bileti satış tercihlerinden derlediği verilere göre bilet aramaları ve satışlarında son 2 günde çok ciddi artış oldu. 65 yaş üstüne getirilen seyahat serbestliği, onlara bir ya da iki kişinin eşlik edebiliyor olması ve Türk Hava Yolları’nın yurt içi uçuşlarına 4 Haziran’da başlayacağını açıklaması sonrasında bilet satışlarında çok ciddi artışlar yaşadı. Bu gelişmeleri değerlendiren Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “Uçak bileti bilet satışlarında yüzde 80, otobüs bilet satışlarında ise yüzde 172 oranında artış var” dedi.

“En çok büyükşehirlere talep var”

Enuygun.com verilerine göre uçak bileti aramaları önceki haftaya göre yüzde 98, son dönemde satış yoğunluğu iyice artan otobüs bileti aramaları ise yüzde 66 oranında arttı. Bilet satışlarında ilk sıralarda alınan biletlerin tamamını büyükşehirler olduğuna dikkat çeken Hacıbayramoğlu, “İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Trabzon, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Van ve Gaziantep şu dönemde en çok uçak bileti satın alınan destinasyonlar oldu. Otobüs biletinde ise Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep ve Bursa en çok bilet satışı yapılan iller oldu” açıklamasında bulundu.