ÖZBİ’YE YENİ GENEL MÜDÜR

Özel Belgeli ve Özel Nitelikli Butik Otelleri çatısı altında toplayan ÖZBİ, temsil alanını ve üye sayısını genişletmek amaçlı ataklarına hız kesmeden devam ediyor. 2013 yılı nisan ayında yapılan olağanüstü kongrede seçilen ÖZBİ’nin yeni yönetimi, A Takımı’na güçlü isimleri katmayı sürdürüyor. ÖZBİ’yi yeni başarılara taşıyacak en yeni isim de, kariyerinde birçok il ve ilçede belediye başkanlıkları, kaymakamlık ve vali yardımcılığı da bulunan çok deneyimli ve başarılı bir isim olan, Mesut Şenol.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan ve ardından “Yönetim ve Halkla İlişkiler” alanında master yapan Şenol, kariyerini; mesleğiyle bağlantılı ya da onu destekleyici nitelikteki pek çok alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla zenginleştirmiş.

ÖZBİ’deki görevine başlayan Mesut Şenol, kimdir?

Mesut Şenol Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuş, “Yönetim ve Halkla İlişkiler” yüksek lisans programını bitirmiştir. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Haber Dairesi Redaktörlüğü yaparken devlet büyüklerine bültenler hazırlamış, yabancı gazetecilere ve devlet konuklarına mihmandarlık yapmıştır. TRT Spikerlik Kursunu bitiren ve TRT televizyonları için program danışmanlığı, sunuculuk görevlerini üstlenen Mesut Şenol, belgeseller seslendirmiş, “Diksiyon, Sahne Hakimiyeti ve Topluluk Önünde Konuşma” dersleri vermiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığının “Yurt Dışı Enformasyon Memurluğu” ve “İl Turizm Müdürlüğü” sınavlarını da kazanan Mesut Şenol, daha sonra çeşitli ilçe ve illerde belediye başkanlığı, kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Konya Ilgın, İçel Mut, Rize Kalkandere, Uşak Eşme, Hakkari Çukurca ilçelerinde kaymakamlık yapan Mesut Şenol, Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanı ve Başbakanlık Danışmanı olarak hizmet vermiştir. Turizmci bir kaymakam olarak çeşitli il ve ilçelerde ulusal ve uluslararası festivaller düzenlemiş, Edremit, Anamur, İznik, Eskişehir, Ankara, İstanbul ile Makedonya, Romanya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Almanya, Sırbistan, İtalya, ABD ve Kanada’da turizm, çevre ve edebiyat konulu uluslararası toplantı ve çalışmalara katılmış, Çırağan Palace’da yapılan “9. Dünya Verimlilik Kongresi Düzenleme Kurulu Türk Hükümeti Temsilcisi” görevini üstlenmiştir. Başbakanlık Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı iken “Alo Başbakanlık” ve “Alo Valilik” iletişim hatları sistemini devreye sokmuş, bugünkü BİMER vatandaş bilgi ve yakınma oluşumunun temelini atmıştır. Ülke tanıtımı ve markalaşması konusunda araştırma ve incelemeleri bulunan Mesut Şenol’un “Tarihsel Canlandırmaların Turizmde Pazarlanması” alanında özgün çalışmaları vardır. Televizyon programcısı, sunucusu, yazar, şair, çevirmen Mesut Şenol Türkiye PEN Yazarlar Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Kitap Çevirmenleri Birliği ve FİLM-SAN üyesidir ve “Rosetta Literatura” adlı uluslararası ve çok dilli bir edebiyat dergisinin de yayın yönetmenidir.