ÖZGÜR KURGA, “ HAKSIZ REKABETE KARŞIYIM”

 Kurga “Son günlerde Kemer’de esnaflarımız shopping centerler ve hanutçuluk faaliyetlerine karşı sıkıntılarını dile getirmek ve seslerini duyurabilmek adına bir araya gelerek haklı tepkilerini gösteriyorlar. Bu sorunun ana sebepleri imar sorunu, taşımacılık, kaçak işçi, kontrolsüz tur rehberleri ve hanutçuluktur ” dedi.

Esnaflarımız, toplumsal dayanışmanın öncüleridir!

Kurga yaptığı açıklamasında, ülkemizin dünyanın en zengin, en köklü esnaf kültürüne sahip ülkelerinden birisi olduğunu ifade ederek, “  Ülkemizde esnaflık sadece ekonomik bir unsur olarak değil, ekonomik boyutunun ötesinde gelenekleriyle, misafirperverliği ile, ahlakıyla, disiplini ile en önemlisi de dayanışmasıyla ön plana çıkmaktadır. Geçmişte Selçuklu ve Osmanlı devletini bir arada ve ayakta tutan anlayış Ahilik anlayışıdır. Esnaf demek sadece dükkân açan, dükkânında alışveriş yapan, ticaret yapan, para kazanan kişi demek asla değildir. Ahi yani esnaf, diğer anlamıyla da kardeş demektir. Bu topraklarda kardeşlik en çok da esnaf eliyle güçlendirilmiş, pekiştirilmiştir. Geçmişte esnaf bu kardeşliği nasıl muhafaza ettiyse, nasıl korudu, kolladı ve yüceltti ise bugünde esnaflarımız birlik ve beraberlikleri ile bunu sürdürmektedirler. Esnaflarımız, toplumsal dayanışmanın öncüleridir ve muhafızlarıdır. Esnaflarımız, toplum içinde edebin, adabın, terbiyenin koruyucusu ve yaşatıcısı, aynı zamanda çırak yetiştiren, kalfa yetiştiren öğretmenleridir. Esnaflarımız, gözü, gönlü, kalbi açık kişilerdir. Esnaflarımızın, içi-dışı, özü-sözü birdir” diye konuştu.

Bu sorunun ana sebepleri imar sorunu, taşımacılık, kaçak işçi, kontrolsüz tur rehberleri ve hanutçuluktur!

Esnafların içinde bulundukları sıkıntıların sadece Kemer’e özgü olmadığını da dile getiren Özgür Kurga, “  Bu sıkıntılar sadece Kemer’e mahsus olmayıp, tüm Turizm Esnafının genel sorunlarıdır. Kemerde birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunların çözülmesi de mümkündür. Kemer esnafı, elini, kapısını ve sofrasını her zaman açık tutmuştur. Kemer esnafı,  komşusunun siftah yapamayışını kendine dert edinen bir esnaflık anlayışına sahiptir. Kemerli esnaf arkadaşlarımız hangi partiye oy verirse versin, hangi partiye gönül vermiş olursa olsun, hangi inançtan, hangi mezhepten, hangi etnik kökenden olursa olsun Kemer turizmine sahip çıkmaktadır. İnanıyorum ki; biz eğer geçmişte olduğu gibi esnaflık geleneğini Kemerde yeniden hakim kılarsak emin olun hiçbir meselemiz kalmayacaktır.Son günlerde Kemer’de esnaflarımız shopping centerler ve hanutçuluk faaliyetlerine karşı sıkıntılarını dile getirmek ve seslerini duyurabilmek adına bir araya gelerek haklı tepkilerini gösteriyorlar. Bu sorunun ana sebepleri imar sorunu, taşımacılık, kaçak işçi, kontrolsüz tur rehberleri ve hanutçuluktur” dedi.

Bir olacağız, biz olacağız, dik olacağız!

Bu saatten sonra esnafın sesine kulak verilmesinin gerektiğini de sözlerine ekleyen Özgür Kurga, “ Anayasamızın 173.maddesi ‘Devlet esnaf ve sanatkârları koruyucu ve destekleyici tedbirler alır.’ diyor. Alabilir demiyor! Alır dediğine göre bu saatten sonra başta yerel yönetimler olmak üzere, sivil toplum örgütlerine ve özellikle Esnaf ve Sanatkârlar Odasına büyük görevler düşüyor. Her ne kadar ATSO Kemer’deki shopping centerler ve hanutçuluk sorununa duyarlı davranmış ise de, Antalya’daki shopping centerler için de aynı duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. İşte bunun için esnafı daha fazla inisiyatif almaya, daha fazla sorumluluk yüklenmeye davet ediyorum. Özetle, haksız rekabete sebep veren her türlü ticari organizasyonun karşısında olduğumu belirtmek isterim.
Artık esnaf arkadaşlarımızın önünün açılacağı, işlerinin bereketleneceği adımlar atılmalıdır.İnşallah, Kemer büyüdükçe, geliştikçe, ekonominin imkânları arttıkça esnafımızın yüzü gülmeye devam edecektir.Esnaflar olarak geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında Kemer’i birlikte büyütmeyi, birlikte yüceltmeyi sürdüreceğiz.Bir olacağız, biz olacağız, dik olacağız.Bol kazançlar, bereketli yarınlar”diye konuştu.